Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa č. 6 / 2010

Vyšlo 25. 3. 2010 

Veřejná správa 6/2010Veřejná správa 6/2010

Nové číslo časopisu Veřejná správa (vychází 25. 3. 2010) mimo jiné přináší:

  • Osobnost
    Přístup k datům ve veřejné správě usnadněn
    Ing. Jaroslav Chýlek, MBA, náměstek ministra vnitra
    Daňové přiznání se letos poprvé mohlo podávat přes systém datových schránek. Na co se mají obce připravit s příchodem registrů či na jaké projekty jsou požadovány finanční prostředky ze strukturálních fondů, se dozvíte v rozhovoru s náměstkem ministra vnitra pro informatiku Ing. Jaroslavem Chýlkem, MBA.
  • Součinnost ministerstva, krajů a obcí je nezbytná
    PhDr. Ivana Odarčenková, ředitelka Odboru územní veřejné správy Ministerstva vnitra
    Bez vzájemné součinnosti a provázanosti, bez efektivních nástrojů a bez vyhodnocení jednotlivých typů procesů fungování státní správy a samosprávy na místní úrovni se zdokonalování správních činností neobejde.
  • Konzultace
    Spuštění systému registru osob
    Ing. Zdeňka Polednová, Český statistický úřad
    Za situace, kdy činnost orgánů veřejné moci je podporována jednotlivými dílčími informačními systémy, není možné zajistit předání, případně sdílení údajů. Potřeba veřejné správy využívat při výkonu své činnosti relevantní, věcně správné a aktuální údaje vyústila v záměr vybudovat základní registry.
  • Téma
    Digitální mapa veřejné správy
    Eva Kubátová, Pavel Bureš, Ministerstvo vnitra
    V posledních letech dochází ve veřejné správě k významným změnám a ke snaze o zvyšování efektivnosti jejího výkonu. Děje se tak za podpory informačních a komunikačních technologií. Změny se dotkly i využívání prostorových dat v jednotlivých agendách a činnostech orgánů veřejné správy.
  • Evropská unie
    Internetový portál zaměstnanosti
    Václav Hosnédl
    Zaměstnanost je jedním z důležitých parametrů národní ekonomiky. Státní i regionální správa se ji proto snaží různými nástroji ovlivňovat. Jednou z možností jsou internetové portály zaměstnanosti. Jako inspirace může posloužit jedna z německých spolkových zemí.
  • eGovernment jako služba: změna konceptů v době globální krize
    8. ročník mezinárodní konference Eastern European eGov Days 2010 se uskuteční ve dnech 21.–23. dubna 2010 v prostorách pražského magistrátu. Ten také převzal společně s premiérem Janem Fischerem nad konferencí záštitu.
  • Celounijní záchranná linka 112
  • Projekty
    Veřejná ekonomika a správa 2009
  • Kam poputuje letošní titul Historické město roku?
    Alice Princová
    V polovině dubna bude tradičně vyhlášeno Historické město roku 2009. Prestižní titul již po šestnácté uděluje Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska spolu s Ministerstvem kultury a Ministerstvem pro místní rozvoj.
  • Příloha:
    Harmonogram úkolů a lhůt pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2010; Pojetí času ve veřejné správě a správním řádu
  • Heraldika
    Hostětín (Zlínský kraj)

    Foto na titulu Radoslav Bernat
     

www.isss.cz

 

vytisknout  e-mailem