Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa č. 20 / 2010

Vyšlo 7. 10. 2010 

Nové číslo časopisu (vyšlo 7. 10. 2010) )Veřejná správa mimo jiné přináší:

  • Veřejná správa 20/2010Veřejná správa 20/2010
    Rozhovor
    s JUDr. Františkem Vaverou, Ph.D., náměstkem ministra vnira pro veřejnou spráu a archivnictví
    „Reforem“ bylo již dost
    Dokončení projektu Základních registrů je základním kamenem. Kromě dalších koncepcí, k nimž patří například elektronická sbírka zákonů, se budeme zaměřovat i na vzdělávací projekty. Jako další velký projekt vnímám procesní modelování agend, které konečně dopomůže zmapovat agendy veřejné správy.
  • anketa
    Péče o veřejnou zeleň
    Úprava ulic, náměstí, vnitrobloků, parků, hřišť i zahrad, kácení stromů, terénní úpravy, nová výsadba, drobné stavby. Takové činnosti se nám obvykle vybaví při zmínce o veřejné zeleni. Někde se o ni starají pečlivě, jinde jsou místo stromů už zdálky vidět pahýly. Jak pečujete o veřejnou zeleň? Spolupracujete při tom s veřejností? Dáváte při výsadbě stromů přednost těm v místě obvyklým či naopak upřednostňujete rostliny cizokrajné? ptali jsme se odborníků z několika větších měst.
  • Konzultace
    Stavební úřad a bezpečnost udržovacích prací
    Povinností stavebních úřadů při povolování staveb je celá řada. Ne vždy je zřejmé, jak má stavební úřad v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci postupovat, respektive co mezi jeho povinnosti opravdu patří a co již ne.
  • Dobrá praxe
    Krnov – město mezi řekami
    Rostislava Rollerová
    Dobrou kvalitu životního prostředí označili občané města v anketě za druhý nejdůležitější důvod toho, proč se jim v Krnově líbí a proč zde žijí. Také investice do něj považují za jedny z nejpodstatnějších. Je to pro město velký závazek a péče o zeleň je jeho podstatnou součástí.
  • Evropská unie
    Eurozóna se opět rozšiřuje
    Ing. Jiří Zukal
    Od prvních minut příštího roku přibude do eurozóny sedmnáctá země. Pátým z nových členských států, které společnou měnovou jednotku zavedly, bude Estonsko. Evropa stále bojuje s důsledky finanční a ekonomické krize, některé země jsou vystaveny vážným ekonomickým problémům, a tak lze předpokládat, že to bude na delší dobu rozšíření poslední.

    Komise zajišťuje názory na opakované využívání dat veřejného sektoru
    Uchovají se evropská digitální data pro budoucí generace?
  • Projekty
    Na Špilberk po zelené střeše
    Do dvou let budou moci obyvatelé a návštěvníci Brna procházet dosud nepřístupnými pozemky z Údolní ulice v centru města přímo do parku obklopujícího hrad Špilberk. Současné zpustlé měšťanské zahrady se totiž díky Nadaci Partnerství promění v hravou zahradu určenou ke vzdělávání školám, navíc otevřenou i pro veřejnost. Její součástí bude také moderní poradenské centrum se zelenou střechou.
     
  • Heraldika
    Jesenec - Olomoucký kraj
  • Příloha
    Jak snížit negativní dopady na životní prostředí

Foto na titulu Radoslav Bernat
 

vytisknout  e-mailem