Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

EUPAN DISPA

Pracovní skupina DISPA (Directors of Institutes and Schools of Public Administration) se na svých jednáních vzájemně informuje o činnosti v oblasti přípravy vzdělávacích programů pro úředníky veřejné správy jednotlivých členských zemí EU v rámci implementace výsledků jednání celé sítě EUPAN (European Public Administration Network). 

Co je DISPA?

Pracovní skupina „Ředitele národních škol a institutů veřejné správy“ působící v rámci sítě EUPAN vznikla jako neformální setkávání ředitelů národních škol a institutů veřejné správy členských zemí EU.

Hlavním důvodem založení tohoto uskupení byla potřeba navázání a rozvíjení pracovních kontaktů se školami a institucemi s příbuzným programem působícími ve střední a východní Evropě, případně také v některé z přidružených zemích EU.

Původně neformální setkávání vedoucích pracovníků škol a institucí se postupně změnilo v tradici, na základě které předsedající země pořádá v průběhu svého předsednictví vždy jedno setkání pracovní skupiny DISPA, aktuálním cílem kterého je výměna zkušeností v oblasti vzdělávání státních úředníků s důrazem na posílení spolupráce v oblasti tvorby společných standardů vzdělávání a nalézání nových možností spolupráce.
Česká republika, potažmo Institut státní správy – Ministerstvo vnitra ČR se k této tradici v době svého předsednictví rovněž přihlásí a ve dnech 4. – 5. června 2009 uspořádá v Praze setkání pracovní skupiny Ředitelů národních škol a institutů veřejné správy“.
 

vytisknout  e-mailem