Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Brně proběhla první porada zástupců vnitra a tajemníků obcí s rozšířenou působností

Dnes, 24. června 2014, jednala v Brně delegace Ministerstva vnitra vedená náměstkyní pro veřejnou správu a legislativu Adrianou Krnáčovou s tajemníky obcí s rozšířenou působností. První společná porada zástupců resortu vnitra a tajemníků byla zaměřena na aktuální problémy výkonu veřejné správy v těchto obcích. 

„Ministerstvo vnitra je připraveno se podněty obcí zabývat a poskytovat jim metodickou i praktickou pomoc,“ deklarovala ochotu ministerstva pomáhat obcím při řešení jejich problémů Adriana Krnáčová, která toto společné setkání s tajemníky obcí s rozšířenou působností iniciovala. „Požádala jsem představitele obcí o zaslání podnětů, které se jich bezprostředně v současné době dotýkají a na které by rádi slyšeli odpověď,“ potvrdila Krnáčová.
 
Ze zástupců resortu vnitra na poradě vystoupili například ředitelka odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Marie Kostruhová, která zástupce obcí informovala o organizačních změnách a o aktuálním stavu legislativních úkolů v gesci svého odboru, nebo ředitel odboru správních činností Zdeněk Němec, který přinesl tajemníkům informace k často diskutovaným změnovým sestavám pro obce. S informacemi k volbám v roce 2014 přispěla zástupkyně odboru všeobecné správy Jitka Červenková.
 
Další společná porada zástupců Ministerstva vnitra a tajemníků obcí s rozšířenou působností se uskuteční 30. června v Benešově, účast přislíbil i ministr vnitra Milan Chovanec.
 
 
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem