Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Úspěchy puškařů na mistrovství světa juniorů

Kateřina Štefánková a Jiří Přívratský jsou naši dva puškoví junioři, kteří nás reprezentují na MSJ v Limě (Peru) a předvádějí zde obdivuhodné výkony. 

Jiří Přívratský, olympionik z Tokia, získal stříbrnou medaili v soutěži malorážka 60 ran vleže. Počasí v ten den nepřálo vysokým nástřelům, vítr se točil a betonové střeliště bylo celkem dost chladné. Přesto to Jirka bravurně zvládl a zaslouženě si přiváží medaili.
Jirka společně s Kateřinou v soutěži smíšených dvojic - MIX vzduchová puška slušně zvládli základní kvalifikaci a semifinále a postoupili do boje o bronzovou medaili. Bohužel, další den poté podlehli v souboji italskému týmu a obsadili 4. místo.
V tentýž den, kdy probíhala kvalifikace ve vzduchovkové soutěži smíšených dvojic MIX, se ještě Kateřina Štefánková podílela na zisku 5. místa v dívčí týmové soutěži vzduchová puška.

Jiří v pondělí večer postoupil fantastickým výkonem 1181 bodu v kvalifikaci na malorážku 3x40 do finále, kde poslední ranou 8,4 bohužel přišel o bronzovou medaili a skončil na 4. místě. I tak ale předvedl výborný výkon, za který se rozhodně nemusí stydět. Disciplína malorážka 3x40 ran je braná jako královská disciplína, výkon 1181b, se kterým postoupil do finále, by mu zajistil postup do osmičky nejlepších - tzn. finále i v mužské kategorii. Takto vysoký výsledek měl pouze indický střelec, který měl ještě o bod víc. Další závodníci za nimi již výrazně bodově zaostávali.
V úterý byla na pořadu další soutěž smíšených dvojic MIX malorážka vleže, na níž Jirka s Kačkou skončili na 5. místě.

Velká gratulace našim borcům.

Odkazy do noveho okna

Štefánková_Přívratský

Štefánková_Přívratský 

Detailní náhled

Přívratský

Přívratský 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem