Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková zpráva ze zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality

Duben 2019 

Ministerstvo vnitra České republiky
odbor prevence kriminality

Tisková zpráva
2. května 2019
 

Pravidelné zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality – duben 2019

Dne 25. dubna 2019 se v budově Ministerstva vnitra konalo pravidelné zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality (RVPPK). Na programu byla informace k dosavadním výsledkům projektu Běh se žlutou stužkou, vyhodnocení Strategie prevence kriminality v ČR na léta 2016 až 2020 a Akčního plánu prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok 2018 – schválení rozeslání do meziresortního připomínkového řízení, aktivity Policie ČR v oblasti prevence drogové kriminality, projekt Zabezpečte se, chraňte majetek sobě i svým sousedům (zhodnocení aktivit a představení mobilní aplikace) a představení nových příloh metodického doporučení Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy k primární prevenci rizikového chování – témata Alkohol, Tabák, Návykové látky.

RVPPK mimo jiné schválil pro letošní Cenu za nejlepší projekt prevence kriminality na místní úrovni (cena Republikového výboru pro prevenci kriminality) za rok 2019 téma Prevence kriminality páchané dětmi a na dětech.

Dále RVPPK schválil odeslání Vyhodnocení Strategie prevence kriminality na léta 2016 až 2020 za rok 2018 do připomínkového řízení s tím, že do materiálu budou zapracovány uplatněné připomínky MS a ÚV (RVKPP), a připomínky MPSV budou uplatněny a vypořádány v rámci mezirezortního připomínkového řízení.

Představení projektu Zabezpečte se! – Chraňte majetek sobě i svým sousedům Policie ČR doplnil JUDr. Barbořík, ředitel odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra informací o Evropském dni proti vloupání, který se bude konat dne 19. 6. 2019.

Příští zasedání RVPPK bude výjezdní a uskuteční se 30. května 2019 v zařízení Výchovný ústav Husův domov ve Dvoře Králové nad Labem.

Přílohy:
Příloha 1: Běh se žlutou stužkou (prezentace) (pptx, 1 MB)
Příloha 2: Nové přílohy metodického doporučení k primární prevenci rizikového chování – ALKOHOL, TABÁK A NÁVYKOVÉ LÁTKY (prezentace) (pptx, 607 kB)
Příloha 3: CO DĚLAT, KDYŽ – INTERVENCE PEDAGOGA – Alkohol (dokument) (pdf, 292 kB)
Příloha 4: CO DĚLAT, KDYŽ – INTERVENCE PEDAGOGA – Návykové látky (dokument) (pdf, 373 kB)
Příloha 5: CO DĚLAT, KDYŽ – INTERVENCE PEDAGOGA – Tabák (dokument) (pdf, 297 kB)


Kontakt:
Odbor prevence kriminality MVČR, opk@mvcr.cz, tel.: +420 974 832 255

vytisknout  e-mailem