Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Stanovisko ministra vnitra k demonstraci policejních odborů

Ministerstvo vnitra nevidí žádný důvod k dnešní demonstraci policejních odborů. Na nedávném jednání s odbory byly jasně dohodnuty podmínky, proto je nepochopitelné, jaké cíle a kdo v rámci NOS PČR sleduje. 

Dva ze tří požadavků odborů byly vyřešeny už na jednání 16. září, u třetího požadavku byl nalezen způsob řešení. Jednání s odbory probíhají průběžně, Ministerstvo vnitra je ochotno s odboráři i nadále jednat, ale v žádném případě vedení resortu nepřistoupí na jakýkoliv způsob nátlaku.

Ministr vnitra Ivan Langer k dnešní demonstraci policejních odborů:
"Slíbil jsem, že bude reforma policie - a je. Slíbil jsem, že bude P1000 - a je. Slíbil jsem, že budou nová auta - a jsou. Slíbil jsem, že bude nárůst platů - a může být, pro ty co chtějí pomáhat a chránit. Ten, kdo chce Pomáhat a chránit - nevydírá."
 

V tabulce pro informaci uvádíme nárůsty platů u Policie ČR a HSZ v minulých letech.

roky PČR - průměrný plat v Kč
2005 27 418
2006 28 727
2007 31 984
2008 (leden – červen) 31 821 (do konce roku přes 32 tis. Kč)
roky HSZ - průměrný plat v Kč
2007 33 072
2008 33 185 (do konce přes 34 tis.Kč)

"Držím slovo. Slovo jsem dodržel, ti kdo zorganizovali dnešní demonstraci ho porušili. Budu dělat vždy vše proto, aby skuteční policisté, kteří pomáhají a chrání, měli maximum z toho co jsem slíbil. Požadavky hasičů týkající se letošního roku považuji za legitimní a ze strany ministerstva uděláme maximum pro to, aby v letošním roce došlo k nárůstu mezd." dodal k dnešní demonstraci ministr vnitra.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


1. října 2008

vytisknout  e-mailem