Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sportovci Olympu CS MV rozvezli s Českou olympijskou nadací školní a výtvarné potřeby do dětských domovů

Do dodávky naskládali osmnáct úhledně zabalených balíků plných barev, fix, kříd a školních potřeb a vydali se na druhý konec republiky. Zápasnice Adéla Hanzlíčková a judista David Pulkrábek vyrazili společně s Českou olympijskou nadací rozvézt výtvarné a školní potřeby a zároveň si zasportovat s dětmi v dětských domovech v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. 

Vicemistryně Evropy Adéla Hanzlíčková a vítěz Olympijských her mládeže v Singapuru 2010 David Pulkrábek se zastavili v šesti dětských domovech. „Je to moc dobrý pocit, když dětem předáváme dárky a mají z nich ohromnou radost. A je výborné, že jim můžeme říkat, jak jsme se dostali ke sportu a jak nám to změnilo život k lepšímu. A taky se s nimi bavit, zeptat se jich, jak žijí ony, a zahrát si s nimi i nějaké hry,” řekla Adéla Hanzlíčková.

Společně s Davidem Pulkrábkem ukazovali dětem krásy zápasu i juda, zkoušeli s nimi třeba trénink rovnováhy. „Když jsem byl na odchodu a viděl ty děti, měl jsem v ruce kapesníček, protože jsem musel zamáčknout slzy. Je to hezké, ale i smutné. Tak snad jim sport a my uděláme trochu radosti,” dodal Pulkrábek.

Do dalších koutů země se vydal také jachtař Karel Lavický.

Hanzlíčková, Pulkrábek.jpg

Hanzlíčková, Pulkrábek s dětmi.jpg

vytisknout  e-mailem