Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Senát - legislativa v účetnictví, mezinárodní osvětimský výbor

Setkání k 10. výročí Národní účetní rady - 16. březnaSetkání k 10. výročí Národní účetní rady
- 16. března
Výbor pro hospodářství, zemědělství a dopravu uspořádal 16. března v Hlavním sále Valdštejnského paláce setkání k 10. výročí Národní účetní rady. Během jednání vystoupili se svými projevy náměstek ministra financí Peter Chrenko a náměstek ministra spravedlnosti František Korbel. Ve svých vystoupeních naznačili perspektivu dalších legislativních kroků v oblasti auditu, daní a účetní problematiky. Za členy Národní účetní rady hovořili představitelé Komory daňových poradců, Komory auditorů, Svazu účetních a Vysoké školy ekonomické. 
 
Místopředseda Senátu Jiří Liška přijal 16. března v Senátu delegaci Mezinárodního osvětimského výboru. Delegaci vedl prezident výboru Noach Flug, který J. Liškovi oficiálně předal výroční rezoluci výboru s názvem Uchovat vzpomínku – udržet autentická místa – převzít odpovědnost. Rezoluce apeluje na evropské politiky i na celou společnost s výzvou, aby nikdy nebyly zapomenuty hrůzné dopady nacistické ideologie. Představitelé Mezinárodního osvětimského výboru také požadují na evropských politicích, aby se zasadili o zachování a rozvoj muzeí a památníků v koncentračních táborech. Mezi hosty, kteří navštívili horní komoru českého Parlamentu, byl rovněž profesor Felix Kolmer, viceprezident Mezinárodního osvětimského výboru.
 
 
Předseda Výboru pro záležitosti Evropské unie Luděk Sefzig spolu s místopředsedou výboru Václavem Koukalem a členkou výboru Janou Juřenčákovou se 17. března setkal s delegací Výboru pro spolkové a evropské záležitosti Bavorského zemského sněmu, kterou vedla předsedkyně Ursulou Männle. Hlavním tématem jednání se staly praktické zkušenosti při kontrole principu subsidiarity, problematika kompetenčního soudnictví a proces ratifikace Lisabonské smlouvy v České republice.
 
Delegace Mezinárodního osvětimského výboru na jednání v Senátu – 16. 3. Delegace Mezinárodního osvětimského výboru
na jednání v Senátu – 16. 3.
Do Senátu přijel 17. března ministr financí ministr emirátu Ras al Khaimah Spojených arabských emirátů šejk Faisal bin Sagr al Sassimim. Politika přijala 1. místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková. Během jednání se šejk zajímal zvláště o historii naší země. Tématem jednání pak byla současná politická situace obou zemí. Hovořilo se také o projektech vědy a výzkumu v naší republice, v neposlední řadě i o projektech úspor energií. Obě strany vyjádřily velký zájem o možnostech navázání spolupráce v oblasti kultury a regionálních projektů.
 
Text –kk-


Odbor územní veřejné správy, redakce čtrnáctideníku Veřejná správa, 26.3.2009

vytisknout  e-mailem