Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rychlobruslařka Erbanová předvedla na MS ve sprintu tři české rekordy

Třikrát ze čtyř pokusů vylepšila český rekord, na tisícovce se dokonce na setinu přiblížila světovému juniorskému maximu. Rychlobruslařka Karolína Erbanová jako první Češka zvládla světový šampionát ve sprintu a v pořadí čtyřboje obsadila konečnou sedmnáctou příčku.  

Karolína Erbanová na olympijské dráze splnila svůj hlavní cíl skončit do dvacátého místa, čímž zajistila České republice druhé účastnické místo pro příští šampionát. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka zahájila druhý den rekordní jízdou na 500 metrů v čase 38,11. Vylepšila tak o šest setin sekundy své maximum, které stanovila v sobotu.

V průběžném pořadí se díky tomu posunula o dvě místa na sedmnáctou pozici, kterou udržela i po závěrečném kilometru. V něm zaznamenala čas 1:15,41 a svůj tři roky starý český rekord překonala o čtyři desetiny sekundy a těsně zaostala za juniorským světovým maximem juniorky Miho Takagiové. V dílčím hodnocení tohoto závodu byla jedenáctá.

Titul překvapivě získala Číňanka Jü Ťing, která výsledkem 148,620 stanovila nový světový rekord ve sprinterském čtyřboji.


Centrum sportu MV 29. ledna 2012

vytisknout  e-mailem