Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rukověť úspěšného žadatele v rámci Výzvy č. 07 IOP

Účelem tohoto dokumentu je poskytnout žadatelům maximum praktických rad pro přípravu žádosti o dotaci v rámci výzvy č. 07 IOP. Rukověť se snaží srozumitelnou formou provést žadatele celým procesem přípravy a podání žádosti. Tomuto cíli je podřízeno i členění samotné Rukověti.  

Kapitola číslo 3 „Specifikace oblasti intervence 1.1 a výzvy č. 07“ se věnuje specifikaci výzvy č.07 a základnímu vymezení způsobilých a nezpůsobilých výdajů. Otázce nákladů a jejich správnému rozdělení na způsobilé a nezpůsobilé věnujte prosím zvýšenou pozornost.

Jednotlivým krokům a etapám je určena kapitola 4 „Praktický rádce“. Zde naleznete celý proces přípravy a podání žádosti o dotaci zasazený do časového rámce výzvy č.07 i obvyklé doby přípravy jednotlivých částí žádosti. Tyto doby přípravy jsou uvedeny jako příklad, každá žádost je specifická a časová náročnost přípravy se může lišit žádost od žádosti.

Předností této Rukověti je její praktické zaměření vycházející ze zkušeností z příprav žádostí o dotaci v rámci předchozích výzev zaměřené především na:

  • nejčastější chyby, kterých se dopustili žadatelé před Vámi a jimž se můžete vyvarovat
  • vstupy, které jsou potřené pro přípravu jednotlivých částí žádosti
  • subjekty podílející se na přípravě, tj. vnější subjekty, jejichž součinnost je nutná pro dokončení žádosti

Pro usnadnění přípravy žádosti je rovněž v této Rukověti uvedeno stručné shrnutí základních pravidel pro následující vybrané oblasti, které jsou dle zkušeností problematické (především z pohledu častých chyb žadatelů): 

  • výběrová řízení
  • pravidla publicity

Věříme, že v Rukověti najdete užitečného rádce, který Vás dovede k úspěšnému podání žádosti o dotaci.

 

vytisknout  e-mailem