Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozhovor s trenérem Petrem Novákem

Petr Novák, trenér Martiny Sáblíkové a Karolíny Erbanové, nám poskytl rozhovor při příležitosti odletu sportovců Centra sportu MV do Soči 

Jak se lišila olympijská příprava od přípravy na jiné závody?
Co se týče tréninku, v tom se nelišila nijak. Nicméně co se týče běžného života, tak ano, protože si děvčata musela víc dávat pozor na nachlazení. Musela se vyhýbat velkým shlukům lidí. Když šla do restaurace, nesměla tam, kde je hodně lidí. Nemohla chodit do kina nebo do divadla. Ve fyzické přípravě se to tedy nelišilo, ale lišilo se to v přístupu a míře zodpovědnosti.
 
Jste spokojen s průběhem přípravy a momentální formou, nebo vidíte ještě nějaké rezervy?
S přípravou jsem spokojen, ale rezervy samozřejmě jsou, vždycky to může být ještě lepší. Martinu bohudíky nepronásledovalo žádné velké zranění, takže nemusela vynechávat tréninky. Problémy s třísly naštěstí rychle odezněly.
 
Sledujete výkony soupeřek? Sledujete nějakou bedlivěji než ostatní?
Je větší konkurence, než byla ve Vancouveru. Na tříkilometrové trati je podle mě až deset kandidátek na medaile a na pětikilometrové jich je tak pět, takže to bude o hodně těžší. Nicméně já věřím, že Martina uspěje na obou tratích. Co se týče soupeřek, nejvíce sledujeme ty, které zajíždějí nejrychlejší časy, takže asi hlavně Claudii Pechstein a Ireen Wüst.
 
Je něco, na co se do Soči obzvlášť těšíte?
Já to nijak nerozlišuji, protože olympijské hry jsou vrcholnou akcí pořádanou jednou za čtyři roky a každá země se snaží udělat tu olympiádu lepší, než byla ta minulá. Takže já se do Soči těším, protože si myslím, že bude jednou z nejhezčích.
 
Co byste vzkázal fanouškům?
Všem fanouškům přeji, aby byli zdrávi a aby se jim v životě dařilo tak, jak si přejí. A to samé ať přejí mým sportovcům. Když to tak bude, věřím, že moji svěřenci na medaile dosáhnou. Na závěr bych ještě chtěl poděkovat zaměstnancům Ministerstva vnitra, především pak Centra sportu MV, protože se svou prací podílí na výsledcích sportovců. Pokud získá Martina medaili, je to částečně i jejich zásluha.
Odkazy do noveho okna

Foto 03

Trenér rychlobruslařek Petr Novák 

Detailní náhled

Foto 05

Martina Sáblíková 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem