Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozhovor s trenérem Klausem Mayrhoferem

– trenérem Šárky Strachové – před odletem sportovců Centra sportu MV do Soči  

Klaus MayrhoferKlaus Mayrhofer
Jak vypadaly poslední dny přípravy před OH?
Neměli jsme moc času připravit se na první závod, což bude superkombinace, která se jede v pondělí 10. února, protože jsme byli ještě tenhle víkend na závodech ve Slovinsku. Ale chceme se připravit zvláště na slalom, takže v úterý letíme zpátky a do Soči se vrátíme až 19. února. Mezitím budeme trénovat v Rakousku.
 
Jste spokojený s formou, jakou teď Šárka má?
Ano, zlepšuje se. První výsledky nebyly úplně podle našich představ, ale nedělní výsledek v Kranjské Goře byl dobrý (pozn.: 9. místo ve slalomu na SP), i když to ještě není úplně tak, jak bych si přál. Chtěl bych vidět Šárku na pódiu, třeba se to podaří právě v Soči.
 
Sledujete konkurenci? Kdo jsou podle vás adeptky na medaile?
Těch je hodně, hlavně v superkombinaci. Rieschová, Mazeová – to jsou vždycky favoritky. Dáme se překvapit, jak se Šárce povede sjezd. Když ho zajede dobře, má určitě šanci na dobrý výsledek.  Ve slalomu jsou to hlavně Švédky. Šárka není v pozici favoritky, takže může jít do závodu v pohodě a bez zbytečného stresu. To by mohla být její výhoda.
 
Je něco, na co se do Soči těšíte?
Do Soči ani ne, ale samozřejmě se těším na závody. V Soči jsem byl před dvěma lety a měl jsem z toho trochu lepší pocit. Teď je to takové zvláštní, ale myslím, že bude všechno v pořádku, že je tam bezpečno. Jen nás čeká hodně kontrol, což je nepříjemné. Ale jsou tam dobré sjezdovky a snad nám bude přát i počasí.
 
Máte nějaký vzkaz pro Šárčiny fanoušky?
Že Šárka udělá, co bude v jejích silách, tak ať jí drží palce.

vytisknout  e-mailem