Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rovné šance na trhu práce

Dne 14.5.2009 se ve velkém konferenčním sále MV konal seminář „Rovné šance na trhu práce“. Cílem semináře bylo seznámit účastníky a účastnice s problematikou zaměstnávání osob ze skupin se zvláštními potřebami, které jsou ohrožené sociální exkluzí (vyloučením). Konkrétně se na semináři hovořilo o uplatnění na trhu práce osob zdravotně postižených, o rodičích na mateřské nebo rodičovské dovolené a o problematice stárnutí. 

Seminář byl rozdělen na dvě části: v první vystoupili zaměstnanci a zaměstnankyně personálního odboru MV, kteří pohovořili o praxi a plánech při zaměstnávání výše uvedených skupin a/nebo o svých osobních zkušenostech, zatímco ve druhé části vystoupili zástupci neziskových organizací se svými praktickými zkušenostmi a představami o tom, jakým způsobem by zaměstnavatel měl vyrovnávat šance rodičů na mateřské/rodičovské dovolené, seniorů a seniorek a zdravotně postižených.

Diskuse se týkala především zaměstnávání osob se sníženou pracovní schopností. Ředitelka personálního odboru Ing. Zdeňka Pikešová upozornila přítomné na to, že personální odbor bude v budoucnu požadovat součinnost vedoucích zaměstnanců a zaměstnankyň MV při vyhledávání pracovních míst pro osoby se sníženou pracovní schopností.

Ohledně rodičů na mateřské/rodičovské dovolené se živě diskutovalo o možnostech zaměstnávání rodičů na mateřské/rodičovské dovolené alespoň jeden den v týdnu.

Velmi zajímavá byla přednáška ředitele obecně prospěšné společnosti Tyfloservis Josefa Cerhy, který poutavě hovořil na téma uplatnění osob se zdravotním postižením na trhu práce.

Seminář zakončila Kateřina Kubešová, manažerka projektu „Třetí kariéra“ ze společnosti Expertis Praha. Ta se věnovala zaměstnávání lidí ve věku nad 50 let.


Odbor personální, 26.5.2009

Odkazy do noveho okna

Seminář 01

Seminář 01 

Detailní náhled

Seminář 02

Seminář 02 

Detailní náhled

Seminář 03

Seminář 03 

Detailní náhled

Seminář 04

Seminář 04 

Detailní náhled

Seminář 05

Seminář 05 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem