Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prodloužení doby platnosti pobytové karty, průkazu o povolení k pobytu, průkazu trvalého pobytu nebo karty trvalého pobytu

English English

Žádost o prodloužení doby platnosti pobytové karty, průkazu o povolení k pobytu, průkazu trvalého pobytu nebo karty trvalého pobytu se podává na pracovišti MV ČR na příslušném tiskopisu žádosti.

Občané EU, kteří jsou držiteli průkazu trvalého pobytu, a jejich rodinní příslušníci, kteří jsou držiteli karty trvalého pobytu, musí žádost o prodloužení doby platnosti tohoto průkazu podat nejpozději ve lhůtě do 15 dnů po skončení jeho platnosti. Rodinní příslušníci občana EU, kteří jsou držiteli pobytové karty nebo průkazu o povolení k pobytu, jsou o prodloužení doby platnosti těchto dokladů povinni požádat před skončením jejich platnosti.

Pokud podání žádosti o prodloužení doby platnosti průkazu v zákonné lhůtě zabrání důvody na vůli cizince nezávislé, je cizinec povinen požádat o prodloužení doby platnosti do 3 pracovních dnů po zániku těchto důvodů. Tyto důvody cizinec prokáže. Pokud není žádost podána v zákonné lhůtě a není zde překážka na vůli cizince nezávislá, bude opožděné podání žádosti o prodloužení doby platnosti průkazu posouzeno jako přestupek a může mu být udělena pokuta.

Náležitosti k žádosti o prodloužení doby platnosti průkazu trvalého pobytu vydaného občanovi EU naleznete na Informačním portálu pro cizince.

Náležitosti k žádosti o prodloužení doby platnosti pobytové karty, či průkazu o povolení k pobytu vydaného rodinnému příslušníkovi občana EU naleznete na Informačním portálu pro cizince.

vytisknout  e-mailem