Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prodej zajištěného majetku

Automobily, televizory, počítače, domácí spotřebiče a další 

Centrum zajištěných aktiv Ministerstva vnitra prodává prostřednictvím aukčních portálů automobily, počítače, mobilní telefony, televizory, stavební stroje, elektrické nářadí, výrobní zařízení a další.

Centrum zajištěných aktiv vzniklo na Ministerstvu vnitra ČR 1. ledna 2017. Jeho cílem je v postupných krocích realizovat změnu koncepce správy majetku zajištěného Policií ČR v trestním řízení. Ke změně koncepce dochází zejména proto, že dosavadní systém neodpovídal stále rostoucímu objemu zajišťovaného majetku. Pro představu, Policie ČR zajišťuje ročně nemovitý a movitý majetek, včetně finančních prostředků na účtech a v hotovosti ve výši miliard korun. V roce 2017 se jednalo o takřka 10 mld. Kč. Zajištěný movitý majetek se pohybuje na úrovni kolem 2 miliard korun ročně. Snahou centra je v rámci platných legislativních norem zorganizovat nákladově efektivní model správy, který zajistí  maximální vytěžení finančních hodnot a omezení  ztráty hodnoty majetku v čase.

Centrum zajištěných aktiv organizuje prodej prostřednictvím veřejných aukcí na běžně dostupných elektronických aukčních portálech. Aktuální aukce zobrazíte na odkazu níže. Položky nízké hodnoty jsou zařazovány do přímého prodeje na jednotlivých odběrných místech.

Pro případné dotazy nás můžete kontaktovat na adrese: prodej.cenza@mvcr.cz nebo tel. 974 849 305, 974 849 321, 974 849 353.

  

vytisknout  e-mailem