Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Předseda vlády navštívil Ministerstvo vnitra

Předseda vlády Mirek Topolánek dnes navštívil Ministerstvo vnitra. Na své návštěvě uvedl, že "klíčové ministerstvo se mění z ministerstva strachu na ministerstvo vnitřních věcí". Z úspěchu správy rozsáhlé agendy resortu jmenoval otevření "Ústavu paměti národa", vstup ČR do Schengenského prostoru a eGovernment. 

Z hodnocení plnění programového prohlášení vyšlo MVČR s pochvalou od premiéra: "Už jenom ve srovnání s ostatními resorty MVČR plní 27 resortních programů", připomněl M. Topolánek s tím, že většina těchto programů je splněna, nebo je v současnosti realizována. Premiér rovněž ocenil snižování počtu zaměstnanců, které se ale "netýká policistů a hasičů, ale zásadně administrativních pracovníků".

Jako zásadní úspěchy resortu ministra I. Langera premiér jmenoval zavádění eGovernmentu, který označil za průlomový projekt ve státní správě z posledních sto let. V této souvislosti připomněl výrazný úspěch projektu Czech POINT s tím, zájem o účast v projektu projevilo dalších čtyři sta obcí. Ministerstvo podle premiérových slov prochází velikými změnami, resort čeká implementace reformy Policie ČR a implementace eGONa.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  

Odkazy do noveho okna

Ministr vnitra vítá premiéra

Ministr vnitra vítá premiéra 

Detailní náhled

Premiér a ministr na tiskové konferenci

Premiér a ministr na tiskové konferenci 

Detailní náhled

Rozloučení

Rozloučení 

Detailní náhled

Účastníci tiskové konference

Účastníci tiskové konference 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem