Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracovní návštěva bulharského ministra vnitra

Ministr vnitra Ivan Langer se dnes 12. listopadu 2008 v Praze setkal s bulharským ministrem vnitra Mihailem Mikovem. 

Tématem jejich pracovního jednání byla výměna informací ze strany České republiky se vstupem do schengenského prostoru a příprava Bulharské republiky na vstup do Schengenu, reforma Bulharské republiky v oblasti vnitřních věcí a policie či hodnotící zpráva Evropské komise.

  • zkušenosti ČR se vstupem do schengenského prostoru a příprava Bulharské republiky na vstup do Schengenu - Bulharská republika usiluje o plné začlenění do schengenské spolupráce v březnu 2011. Svoji přípravu koordinuje s Rumunskem, se kterým bude také společně procházet schengenským hodnocením. Praktická část hodnocení bude zahájena v době českého předsednictví. V první polovině roku 2009 bude například Bulharsko hodnoceno v oblastech policejní spolupráce, ochrany osobních údajů a vízových a konzulárních záležitostí. Mihail Mikov dnes informoval Ivana Langera o hraniční politice své země a současně se zajímal o priority českého předsednictví v této oblasti.

  • reforma Bulharské republiky v oblasti vnitřních věcí a policie - jedná se zejména o koordinaci spolupráce Ministerstva vnitra ČR se státní agenturou pro národní bezpečnost v Bulharsku. Tato agentura vznikla sloučením tří kontrarozvědek resortů financí, obrany a vnitra. Splňuje tak požadavek ČR na výměnu informací o finančních prostředcích. Požadavek je zahrnut v návrhu textu dohody o policejní spolupráci, kterou by mohl ministr vnitra Ivan Langer podepsat během návštěvy Bulharské republiky ve 2. polovině roku 2009.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

  


12. listopadu 2008

Odkazy do noveho okna

Pracovní návštěva bulharského ministra vnitra

Pracovní návštěva bulharského ministra v... 

Detailní náhled

Pracovní návštěva bulharského ministra vnitra (1)

Pracovní návštěva bulharského ministra v... 

Detailní náhled

Pracovní návštěva bulharského ministra vnitra (2)

Pracovní návštěva bulharského ministra v... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem