Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pozvánka na expertní konferenci "Výstražné systémy pro pohřešované děti v zemích EU"

V úterý 19. května se v Kongresovém centru v Praze uskuteční expertní konference "Výstražné systémy pro pohřešované děti v zemích EU" (Child Alert Systems in EU Member States). Hlavním cílem konference je představit výstražné systémy pro pohřešované děti fungující v některých evropských zemích a napomoci tak k vytvoření těchto systémů v zemích, kde doposud schází. 

Program zahájí ministr vnitra České republiky Martin Pecina. Na konferenci vystoupí zástupci organizací z Francie, Velké Británie, Nizozemí, Řecka a USA. Za Českou republiku představí Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech ředitelka odboru prevence kriminality MV Jitka Gjuričová a policejní prezident Oldřich Martinů. Zvláštní pozornost bude rovněž věnována výsledkům dotazníku zaměřeného na zlepšení spolupráce při pátrání po pohřešovaných dětech cestou Schengenského informačního systému, který realizovala česká sekce SIRENE.

Při této příležitosti si Vás dovolujeme pozvat také na tiskovou konferenci, která proběhne v úterý 19. května ve 13:00 hod. v prostorách Kongresového centra Praha.

Akreditace médií probíhá na adrese predsednictvi.pr@mvcr.cz.

  

Markéta Matlochová
tisková mluvčí CZ PRES

  


18. května 2009

vytisknout  e-mailem