Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů

Praha přivítá policejní fotbalové týmy z osmi evropských zemí. Češi sehrají úvodní zápas šampionátu s úřadujícím mistrem Evropy – týmem Francie.  

 

Ve dnech 23.30. června 2014 se v Praze uskuteční Policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů, které pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovní svaz policistů a hasičů (UNITOP ČR) z pověření Evropské policejní sportovní unie (USPE). Záštitu nad akcí převzali ministr vnitra Milan Chovanec a policejní prezident Tomáš Tuhý.

 
Do finálového turnaje policejního mistrovství se probojovalo osm nejlepších policejních reprezentačních výběrů z České republiky, Slovenska, Německa, Francie, Řecka, Bulharska, Holandska a ze Švýcarska. „Česká republika se jako hostitelská země kvalifikovala přímo, stejně tak fotbalisté Francie „úřadující“ mistři Evropy z Atén z roku 2010 a fotbalisté Německa, kteří vyhráli šampionát na domácí půdě v roce 2006,“ uvedl viceprezident UNITOP ČR Josef Haupt. Ostatní týmy postoupily do závěrečného turnaje z kvalifikačních předkol.
 
Ve skupině A své síly změří Česká republika, Francie, Bulharsko a Holandsko. Skupinu B tvoří týmy Německa, Slovenska, Švýcarska a Řecka.
 
První zápas ve skupině A sehrají čeští policisté proti favorizovaným Francouzům
24. června od 16.00 hodin na stadionu Evžena Rošického na Strahově.
Na Spartakiádním stadionu (pozn. dnes tréninkové centrum AC Sparta Praha) nastoupí ve stejnou dobu fotbalisté Německa proti Slovensku. „Rozlosování bylo nekompromisní, první zápas pro nás nebude zrovna jednoduchý, protože Francouzi patří k favoritům,“ říká vedoucí českého realizačního týmu Václav Kuthan. Čeští policisté nepodcenili přípravu a absolvovali minulý týden závěrečné soustředění, které bylo zaměřeno hlavně na nácvik standardních situací a vzájemnou souhru. V rámci soustředění policisté také sehráli dva přípravné zápasy s kvalitními soupeři. „Tréninky vedl zkušený bývalý prvoligový hráč FC Slovan Liberec Zbyněk Rampáček, který je současně kapitánem českého policejního fotbalového týmu,“ upřesnil Václav Kuthan. Český výběr je tvořen policisty, kteří se fotbalu věnují na různých úrovních. „Dnes máme v kádru tři druholigové hráče a tři hráče na úrovni třetí ligy,“ doplnil Kuthan. Nominaci na šampionát nakonec získalo 19 z 25 policistů širšího výběru.
 
Policejní sport má v České republice dlouholetou tradici. „UNITOP ČR je členem USPE od 90. let. Dnes se stará o 117 policejních klubů s téměř 30 tisíci členy,“ říká prezident UNITOP ČR Vladislav Husák a jedním dechem dodává, že sport a policie k sobě bezesporu patří. „Každý policista je povinen udržovat se v dobré fyzické kondici a sportovní policejní kluby mu k tomu dávají příležitost. Policisté si mohou vybrat z celé škály sportů od střelby, přes fotbal, tenis, volejbal, zápas až po plavání,“ dodal Husák.
 
UNITOP ČR již v minulosti zajišťoval řadu policejních mistrovství evropského
i světového formátu (např. Policejní mistrovství Evropy ve volejbale žen, Policejní mistrovství Evropy v zápase mužů, Policejní mistrovství Evropy i světa v maratonu aj.). V roce 2007 se v Praze uskutečnilo Policejní mistrovství světa ve fotbale mužů, které vyhrál český policejní tým, když ve finále porazil Egypt.
 
Slavnostní zahájení šampionátu proběhne 23. června 2014 od 20.00 hodin v kongresovém sále hotelu Pyramida.
 
Podrobný rozpis zápasů: http://www.police-football.com/match.htm
zápasy ve skupinách – 24.26. června 2014
semifinále a utkání o 5. a 7. místo sobota 28. června 2014
finále šampionátu a zápas o 3. místo neděle 29. června 2014
 
Vstup na stadiony bude v průběhu šampionátu pro veřejnost zdarma.
 
Přijďte podpořit český fotbalový tým!
 
plk. Mgr. Vladislav Husák
prezident UNITOP ČR
 
 
 
Kontakty pro média
 
Informace o šampionátu a činnosti UNITOP ČR poskytne:
viceprezident UNITOP ČR PaedDr. Josef Haupt
mobil: +420 602 385 937  
http://www.policie-sport.cz
http://www.police-football.com
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
mobil: +420 733 676 899
petra.srnkova@pcr.cz
 
 

vytisknout  e-mailem