Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podpora tvorby a aktualizací informacích koncepcí úřadů

Předmětem projektu je poskytování odborné a metodické pomoci orgánům, které mají dle zák. 365/2000 Sb. o ISVS povinnost mít informační koncepci (dále jen IK OVS) a mít atestaci systému dlouhodobého řízení ICT na bázi této koncepce. 

NPO-Lista.JPG

V návaznosti na vládou schválenou Informační koncepci ČR (dále jen IK ČR) platí pro jednotlivé OVS zákonná povinnost aktualizovat svou stávající informační koncepci a uvést ji do souladu s cíli, principy a zásadami IK ČR. S ohledem na významné změny přístupu k plánovitému a jednotnému dlouhodobému řízení ISVS OVS ve vzájemném souladu, s tím spojenou celkovou změnu struktury IK OVS a na ni nově kladené požadavky se jedná o vysoce kvalifikovanou aktivitu, vyžadující celkový přehled a mnohdy přesahující oprávněné odborné znalosti a kapacity IT specialistů daného úřadu. V této souvislosti bude (tímto projektem) poskytována odborná pomoc spočívající v konzultaci a odborném směřování jak vlastních zaměstnanců OVS, tak jím najatých externích kapacit.

Tento záměr představuje souhrn podpory všech interních a konzultačních aktivit, kterými jednotlivé OVS uvedou své lokální IK OVS do souladu s Informační koncepcí ČR a připraví svůj systém řízení ICT k atestaci. Vzhledem k transformačnímu charakteru cílů, principů a zásad Informační koncepce ČR nebude naplánování proveditelných změn úřadů snadné a vyžádá si značné množství kvalifikovaných zdrojů uvnitř OVS, v kompetenčních centrech nebo v externích poradenských společnostech. Koordinace koncepčních a transformačních úsilí všech OVS je na zodpovědnosti MV, konkrétně Odboru Hlavního architekta, jako gestora zákona č. 365/2000 Sb. a autora IK ČR a navazujících dokumentů, zejména Národního architektonického plánu a Metod řízení ICT VS.

Celkové způsobilé výdaje projektu, financované v rámci NPO: 70 000 000 Kč

Registrační číslo projektu: CZ. 31.1.01/MV/22_16/0000016

  

vytisknout  e-mailem