Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Plochodrážní víkend v Pardubicích se nejlépe z českých jezdců vyvedl pražskému juniorovi Janu Kvěchovi

Jan Kvěch nastoupil do všech tří závodů – Mistrovství světa juniorů do 21 let, Zlaté stuhy a Zlaté přilby města Pardubic. Každý den se zlepšoval. 

Na MS juniorů skončil Jan Kvěch až za Petrem Chlupáčem, jelikož bojoval s takovou vervou ve své poslední jízdě (semifinále), až upadl na dráhu a tím ztratil postup do finále. Celkově skončil na osmém místě. Petr Chlupáč, jeho pražský kolega, skončil o dvě příčky lépe, ale do finálové jízdy se také nedostal.

V sobotu na Zlaté stuze se Honza dočkal stupňů vítězů, když skončil na skvělém třetím místě. Dobře dopadl i Daniel Klíma, který má sice méně zkušeností než jeho pražský kolega a nezvládl těžkou dráhu ve finálové jízdě (pád), ale skončil na hezkém šestém místě. Petr Chlupáč byl otřesen po pátečním pádu, přesto do závodu nastoupil a skončil na dvanáctém místě.

A konečně Zlatá přilba. Závod, který je velmi populární a každý český fanoušek si přeje vidět českého závodníka na stupni nejvyšším, se zlatou trofejí. Zrak českých fanoušků se však upíral na druhé místo, které získal Jan Kvěch. Přestože start ve finálové jízdě měl pomalejší, dokázal se skvěle proklestit až na druhé místo a to si udržet. Porazil i zkušenějšího závodníka a vítěze Zlaté přilby z roku 2017 Václava Milíka. Jan Kvěch se stal historicky nejmladším jezdcem na stupních vítězů v tomto závodě.

Svůj veleúspěšný víkend Kvěch zakončil tím, že si od promotéra FIM Speedway Grand Prix vysloužil post náhradníka na MS 2021. Je sice až na sedmé příčce, ale pro tak talentovaného mladého juniora je to skvělé!

Jan Kvěch_Zlatá_stuhaFoto Michal Krupa

Jan Kvěch_Zlatá_přilba
Foto: Michal Kohout

vytisknout  e-mailem