Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Petra Štolbová porazila úřadující mistryni světa na finálové světové Grand Prix v taekwondo

Praha 11. prosince 2022 - Česká taekwondistka Petra Štolbová bodovala na světové Grand Prix v saudskoarabském Rijádu. Na finálovém setkání Grand Prix, kam je zváno 16 nejlepších z olympijského rankingu, porazila úřadující mistryni světa, Belgičanku Sarah Chaari. 

Petra Štolbová, která na konci října vybojovala bronzovou medaili na Grand Prix v Manchesteru a zajistila si tak pozvánku na finálové setkání do Saudské Arábie, porazila v úvodním kole aktuální mistryni světa Sarah Chaari z Belgie 2:1 na kola. Se soupeřkou, která se v 17 letech probojovala na třetí pozici v olympijském rankingu, letos Štolbová těsně prohrála již čtyřikrát. "Chtěli jsme to tady zlomit, z výhry máme velkou radost," uvádí hlavní trenér reprezentace Viktor Jankovský.

Do prvního kola vstoupila Petra Štolbová velmi sebevědomě, dostala se do vedení a to už nepustila. V druhém kole Belgičanka přidala a srovnala stav na 1:1. Ve třetím kole se Štolbové povedla otočka za 5 bodů, díky kterým soupeřce odskočila a vedení udržela až do konce zápasu.

V druhém boji čekala českou reprezentantku nasazená jednička Magda Wiet Henin z Francie. Štolbové vyšel začátek a ujala se vedení 1:0. Po obržení tří bodů z kombinace se kolo už nepodařilo otočit. V druhém kole se opět Petra dostala do vedení, ale stejně jako v předchozím ho neudržela. Henin si poté dokráčela pro bronzovou medaili. "I tak se jedná o velmi dobré výkony na poslední akci této dlouhé a náročné sezóny," uzavírá Jankovský.


v čase: 2:44:00


v čase: 2.02:30

  

Foto: World Taekwondo

Kontakt pro média:

  

Odkazy do noveho okna

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_1

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_1 

Detailní náhled

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_2

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_2 

Detailní náhled

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_3

STOLBOVA_Petra_GP_2022_Rijad_-_obr_3 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem