Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa - obsah čísla 20

Číslo 20 vyšlo 2. října 2008. Zájemci o úplné znění textů si mohou čtrnáctideník Veřejná správa objednat na emailu verejna.sprava@moraviapress.cz  nebo faxu: 519 321 417. Objednávka ke stažení (xls, 16 kB).

 Nové číslo časopisu Veřejná správa mimo jiné přináší:  

  • Veřejná správa č. 20/2008Veřejná správa č. 20/2008
    OSOBNOST
    Najdeme pro obce individuální řešení
    Zdeněk Zajíček, náměstek ministra vnitra
    Probíhající optimalizace sítě pošt vyvolala zejména v malých obcích četné diskuse. Zeptali jsme se na stanovisko v této věci náměstka ministra vnitra Zdeňka Zajíčka, do jehož gesce činnost České pošty spadá.
  • OSOBNOST
    Velký přelom nejenom pro veřejnou správu
    Jaroslav Krupka, poslanec za Moravskoslezský kraj
    Poslance Jaroslava Krupky, který byl zpravodajem zákona o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, jsme se zeptali na otázky spojené s eGovernmentem a ochranou citlivých údajů.
  • OSOBNOST
    Veřejná kontrola i bez opory v zákoně
    Marek Benda, předseda Ústavně právního výboru PS PČR

    Ing. Petr Bratský, poslanec PČR a zastupitel Prahy 13
    Obrátili jsme se na dva poslance s otázkami, které se týkají nejnovější právní úpravy zákona o střetu zájmů.
  • OSOBNOST
    VIRTUOS vstoupil na scénu
    Václav Koudele, vedoucí informatiky Krajského úřadu Plzeňského kraje

    Záměrem Plzeňského kraje bylo vytvoření nástroje (informační systému portálového typu), který umožní elektronickou komunikaci občanů s veřejnou správou, a i úřadů mezi sebou a dát ho k dispozici všem městům a obcím v Plzeňském kraji a následně v celé České republice.
  • KONZULTACE
    Jak se rodil a co přináší eGovernment Act
    Mgr. Michal Herudek, ministerstvo vnitra
    Dne 19. srpna 2008 se publikací částky 92 Sbírky zákonů formálně završil legislativní proces, jehož výsledkem je zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, či neformálně zákon o eGovernmentu neboli eGovernment Act. Zákon, který je některými označován jako nositel nejvýznamnějších změn ve veřejné správě od reforem tereziánských a josefínských, spatřil světlo světa po téměř dvouletém úsilí.  
  • DOBRÁ PRAXE
    Obec půl na půl
    Vladimír Heger
    Na 10. ročníku olomoucké konference Rozvoj lidských zdrojů ve veřejné správě udělilo ministerstvo vnitra v rámci soutěže Obec půl na půl ocenění úřadům, které nad rámec svých zákonných povinností dbají na rovné příležitosti žen a mužů a na rozvoj rodiny.   
  • DOBRÁ PRAXE
    Klatovy: nejen virtuálně a z výšky
    Ivana Jungová

    Karafiáty, kterými jsou Klatovy proslulé, vás sice už touhle dobou svojí vůní neomámí, jejich výstava probíhá v první polovině července, ale zato si můžete vychutnat atmosféru některého z upravených parků. Se starostou města Rudolfem Salvetrem a vedoucím odboru vnitřních věcí Milanem Jarošíkem jsem hovořila o projektech města a systému VIRTUOS.
  • HERALDIKA
    Určice (Olomoucký kraj)  
  • PŘÍLOHY
    • Vývojové trendy ve veřejné správě v České republice vedoucí k rozšíření využití elektronických nástrojů a poskytování elektronických služeb
    • Koncepce integrace cizinců a situace v jednotlivých oblastech

vytisknout  e-mailem