Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veřejná správa - obsah čísla 17

Číslo 16 vyšlo 21. srpna 2008. Zájemci o úplné znění textů si mohou čtrnáctideník Veřejná správa objednat na emailu verejna.sprava@moraviapress.cz  nebo faxu: 519 321 417. Objednávka ke stažení (xls, 16 kB).


Nové číslo časopisu Veřejná správa mimo jiné přináší: 

  • Veřejná správa č. 17/2008Veřejná správa č. 17/2008
    OSOBNOST
    Finanční přínosy nejsou hlavním kritériem

    Ing. Zbyněk Stanjura, primátor Statutárního města Opavy, místopředseda SMO ČR a předseda Komory statutárních měst
    Opava je průmyslovým i kulturním centrem českého Slezska, sídlem Slezské univerzity, středních škol, kulturních a vědeckých institucí. Zachovalo se tam mnoho kulturních památek, ale charakterizují ji také četné parky a sady, zejména po obvodu historického jádra města. S primátorem jsme hovořili o zklidnění dopravy v historickém centru města, o údržbě historických objektů, o připravovaných projektech na období 2007 – 2020 i o přeshraniční spolupráci.
  • KONZULTACE
    Právo občanů vyjadřovat se na jednání zastupitelstva k projednávaným bodům

    Mgr. Iva Hrazdílková, Kancelář veřejného ochránce práv
    Jednací řád zastupitelstva nesmí omezit zákonné právo občanů vyjadřovat se na zasedání zastupitelstva obce k projednávaným záležitostem. Právo občana vyjádřit stanovisko k projednávané věci na zasedání zastupitelstva obce je dáno přímo zákonem. Jednací řád sice může stanovit bližší podrobnosti jeho uplatnění, avšak nemůže právo občana vyloučit nebo omezit.
  • KONZULTACE
    Změny v agenturním zaměstnávání
    Mgr. Olga Bičáková, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, veřejná výzkumná instituce Praha
    Vláda České republiky v dubnu projednala a schválila návrh zákona, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony.
  • HERALDIKA
    Úsobrno (Jihomoravský kraj)

vytisknout  e-mailem