Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nóta zastupitelského úřadu pro pracovníky ve zdravotnictví, sociálních službách, pracovníky složek záchranného integrovaného systému a pracovníky subjektu kritické infrastruktury

Upozornění: Podle usnesení vlády č. 387 mohou od 14. dubna 2020 pouze vybrané kategorie osob překračovat hranice v intervalech kratších než 14 dnů - jde o pracovníky ve zdravotnictví, sociálních službách, pracovníky složek záchranného integrovaného systému a pracovníky subjektu kritické infrastruktury. 

Tyto osoby musí mít nově v případě zaměstnání/výkonu práce v zahraničí při překračování hranic kromě potvrzení pro přeshraničního pracovníka ve zdravotnictví atp. nótu zastupitelského úřadu té země, kam jezdí pracovat (jezdí-li do Rakouska, pak jde o nótu vydanou zastupitelským úřadem Rakouska v Praze, jezdí-li na Slovensko, pak jde o nótu zastupitelského úřadu Slovenska v Praze apod.). Tato nóta potvrdí, že daná země, resp. zaměstnavatel, pro kterého dotyčný pracuje, přijme na pracovišti opatření k tomu, aby se zamezilo šíření viru SARS CoV-2 (např. nošení ochranných prostředků dýchacích cest). V případě, že spadáte pod výše jmenovanou kategorii, doporučujeme kontaktovat svého zaměstnavatele s tím, ať se za účelem vystavení nóty obrátí na příslušný zastupitelský úřad.

  


8. dubna 2020

vytisknout  e-mailem