Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nejtěžšího soupeře ve skupině máme za sebou, říká vedoucí realizačního týmu Václav Kuthan

V úterý 24. června sehráli čeští fotbalisté úvodní zápas ve skupině A proti favorizovanému celku Francie. Vzájemné klání skončilo remízou 3:3. 

Do zápasu s úřadujícím mistrem Evropy nastupovali čeští policisté s respektem. Tým Francie patří k favoritům mistrovství, proto se dalo očekávat, že zápas nebude jednoduchý. Češi předvedli vynikající hru a zvláště v prvním poločase, kdy se Francouzům příliš nedařilo, byli podstatně lepší. „Byli jsme překvapeni stylem jejich hry, který byl odlišný od toho, na který jsme byli zvyklí z předešlých přátelských utkání ve Francii a v Praze,“ říká jeden z trenérů českého policejního týmu Karel Surý. Podle jeho slov Francouzi dost chybovali a náš tým měl velkou šanci zabojovat. „Bohužel jsme doplatili na hrubé chyby v obraně a dostali jsme laciný gól,“ doplňuje hodnocení zápasu druhý z trenérů Jaroslav Beránek. Český tým tak prohrával 0:1. „Minutu před koncem prvního poločasu se prosadil Jindřich Stejskal a my jsme vyrovnali na 1:1. Vzápětí jsme neproměnili jednu obrovskou šanci, takže poločas skončil remízou,“ líčí Beránek.
 
Francouzi proměnili více šancí
Češi sehráli vyrovnaný zápas a v druhém poločase se dokonce dostali do dvougólového vedení. „V nástupu do druhého poločasu jsme v osmé minutě zvýšili na 2:1, kdy zabodoval Luboš Pinkava a posléze se prosadil Milan Melka, který ve třinácté minutě druhé půle zvýšil na 3:1,“ vypočítává Beránek. Vedení jsme bohužel neudrželi dlouho. Francouzští policisté měli více štěstí, ke konci zápasu proměnili dvě šance a vyrovnali na konečný stav 3:3. I tak je remíza s úřadujícím mistrem Evropy vynikajícím výsledkem. „Nejtěžšího soupeře ve skupině A máme za sebou. Viděli jsme hru soupeřů a jsem přesvědčen, že máme na semifinále,“ říká vedoucí českého realizačního týmu Václav Kuthan. 
 
Přípravy na zápas s Bulharskem
V českém policejním týmu je řada zkušených hráčů, kteří se fotbalu věnují na různých úrovních a mají za sebou hodně úspěchů. Úplným nováčkem v policejní reprezentaci, ale i v řadách policie, je druholigový hráč Martin Švec. Odchovanec FC Vítkovic se ještě donedávna fotbalu věnoval na vrcholové úrovni. „Proti Francouzům jsme hráli velice dobře, přehrávali jsme je skoro ve všem, škoda, že se nám nepodařilo proměnit více šancí. I tak je remíza nad mé očekávání,“ líčí své pocity z prvního zápasu policista Švec. Podle jeho slov panuje v týmu velice dobrá atmosféra a odhodlání postoupit do semifinále. „Musíme zvládnout zápas s Bulhary, a pokud ten bod získáme, tak bude mít velkou cenu. Věřím, že vyhrajeme,“ uzavírá Švec.
 
Dnes od 18.00 hodin nastoupí český tým proti Bulharsku.
Držíme palce!
 
Průběžné výsledky a veškeré informace k šampionátu najdete na: http://www.police-football.com
 
 
 kpt. Mgr. Petra Srnková
UNITOP ČR

vytisknout  e-mailem