Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška zahájil jubilejní Krajský rok informatiky v Plzni

Základní pilíře českého eGovernmentu fungují. Před námi je však mnoho práce a projektů, které musíme realizovat, abychom ještě více zvyšovali výkonnost státní správy. 

Tímto základním mottem zahájil dnes, 3. listopadu 2011, první náměstek ministra vnitra pro vnitřní bezpečnost Jaroslav Hruška jubilejní 10. krajský rok informatiky v Plzni. V duchu své funkce pak několika stovkám hostů vysvětlil, že budoucnost eGovernmentu bude nejen o zvyšování výkonnosti státní správy, ale především o bezpečnosti. „V dnešní ekonomicky vypjaté době bude muset být hlavní důraz kladen na bezpečnost dat. Informační technologie státní správě bezpochyby pomáhají, nicméně pouze důrazem na bezpečnost dat docílíme toho, aby informační technologie byly nejen dobrým sluhou, ale i dobrým pánem,“ dodal Jaroslav Hruška.
 
Během 3. a 4. listopadu na konferenci vystoupí odborníci na IT z Ministerstva vnitra, České pošty, krajů i soukromých IT společností. Hlavní náplní přednášek a seminářů bude příprava základních registrů, reforma veřejné správy, Cloud Computing nebo technologická centra krajů.
 
Zástupci rezortu vnitra mj. představí připravované změny u projektů, jako jsou Czech POINT či datové schránky. Poslaneckou novelou totiž bude umožněno přistupovat k datovým schránkám např. přes elektronické bankovnictví. Bankovním institucím bude rovněž umožněno, aby se mohly stát kontaktním místem veřejné správy a aby tak mohly občanům poskytovat stejné služby, jež dnes poskytuje veřejná správa.  
 
Hlavní důraz však bude kladen na připravované základní registry veřejné správy.
 
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem