Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství Evropy ve vzpírání

Evropský šampionát seniorů ve vzpírání se konal od 28. května do 6. června v albánské Tiraně. Sportovci Olympu CS MV na něm vybojovali šestnáct umístění v první šestce. 

V historii mistrovství Evropy jsme neměli tak početnou výpravu. Deset mužů a pět žen, z toho sedm mužů a tři ženy reprezentovali Olymp Centrum sportu Ministerstva vnitra: Simona Hertlová, Tereza Králová, Simona Jeřábková, František Polák, Petr Stránský, Petr Petrov, Josef Kolář, Kamil Kučera, Jiří Orság a Martin Štreichl. Tito borci vybojovali 16x umístění v první šestce!Bronzovou medaili získal Jiří Orság v nadhozu. Výrazně si zlepšili letošní výkon Tereza Králová, Petr Petrov, Kamil Kučera a Jiří Orság, ostatní se pohybují okolo svého letošního nejlepšího výkonu. Došlo i na překonání národních rekordů. Tereza Králová si jich připsala osm a Kamil Kučera dva. Tento šampionát bude mít v našich historických materiálech plusové hodnocení.
Závodníky v soutěži vedl vedoucí trenér Pavel Ivanič ve spolupráci s trenéry Luďkem Bečvářem, Ladislavem Pásztorem a Jiřím Gasiorem. Před soutěží i po ní se o závodníky starala fyzioterapeutka Kristína Orságová.

Luděk Bečvář
 asistent reprezentačního trenéra

Odkazy do noveho okna

Jiří Orság

Jiří Orság 

Detailní náhled

Petr Petrov

Petr Petrov 

Detailní náhled

Kamil Kučera

Kamil Kučera 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem