Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství Evropy ve veslování

V termínu 9. – 11. 4. proběhlo v italském Varese mistrovství Evropy ve veslování. 

Za Olymp CS MV zde ve dvojce bez kormidelníka startovala Pavlína Flamíková, jejíž parťačka Radka Novotníková se léčí po prodělané nemoci, a proto ji zastoupila Anna Šantrůčková z VSC VICTORIA. Po 2. místě ve finále B skončily Pavlína s Aničkou celkově osmé.

Šest z devíti přihlášených posádek je již nominováno na OH v Tokiu z MS v Linci 2019. Děvčata z nenominovaných posádek nestačila pouze na sestavu Chorvatska a Nizozemska.

Pro holky to byl první závod v této sestavě, navíc v kategorii dospělých žen na této úrovni, a to ještě po předlouhé době bez závodění. V rozjezdu a následné druhé šanci se proto spíše hledaly a ladily detaily. V nedělním finále B pak zajely svůj nejlepší výsledek a stáhly rozdíl za Holanďankami na pouhé 2,5 vteřiny. To značí velký příslib do dalšího závodění!

Trenér Tomáš Kacovský potvrdil, že velkou roli u jeho svěřenkyň sehrála absence zkušeností. Podle jeho slov je přechod do kategorie seniorek A obzvlášť náročný, jelikož mladé závodnice jsou dosud zvyklé vyhrávat a najednou jim konkurence dokáže ujet o parník. Rozhodně je zde potenciál pro růst, ale chce to závodit, závodit, závodit. V silné základně Olympu CS MV má tu výhodu, že je možné podle potřeby složit posádku z těch, kdo aktuálně předvádí nejlepší výkonnost. O zdravou konkurenci je tedy postaráno.

Flamíková, Šantrůčková.jpg

vytisknout  e-mailem