Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství Evropy ve střelbě ze vzduchových zbraní

Mistrovství Evropy se konalo ve dnech 14.–20. 2. 2012 ve finském sportovním středisku Vierumaeki za účasti 45 států a téměř 600 závodníků. Na tomto ME byla poslední příležitost získat účastnická místa pro olympijské hry v Londýně. 

Jednalo se celkově o 16 účastnických míst v disciplínách vzduchová puška mužů a žen a vzduchová pistole mužů a žen. 
  
O účastnická místa v disciplíně vzduchová puška mužů startovali instruktoři sportu Václav HamanOndřej Rozsypal, v disciplíně vzduchová pistole mužů Martin Tenk. Z těchto tří startujících vybojoval jedno místo v disciplíně vzduchová puška Ondřej Rozsypal výkonem 595 bodů a skončil na 16. místě. Martinovi Tenkovi chyběly pro zisk účastnického místa pro OH v Londýně dva body.
 
Ve vzduchové pušce předvedla výborný výkon 502,2 bodů Kateřina Emmons a umístila se na 2. místě. V této disciplíně startovala i Adéla Sýkorová, která s nástřelem 395 bodů skončila na 28. místě. V soutěži družstev obsadily naše ženy 4. místo, s výkonem1186 bodů zůstaly o dva body za třetí Francií.
 
Družstvo našich juniorek v puškových disciplínách ve složení Aneta Brabcová, Gabriela Vognarová (obě smluvní sportovkyně Centra sportu MV) a Mazurová z Dukly Plzeň nastřílelo 1182 bodů a získalo stříbrnou medaili.
 
 
Centrum sportu MV 20. 2. 2012

vytisknout  e-mailem