Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR v atletice mužů a žen 20. – 21. února v Ostravě

Jedním z halových vrcholů bylo v uplynulém víkendu pro některé atlety halové mistrovství České republiky v atletice, které se konalo v ostravské hale ve Vítkovicích. 

Antigenní testování, rychlá akreditace a pobyt v hotelu jako v bublině, to vše čekalo naše atlety, kteří usilovali o co nejlepší výkony a mistrovské tituly před nadcházejícím halovým mistrovstvím Evropy, které bude hostit polská Toruň od 4. – 7. 3. 2021. Sběr medailí pro naše závodníky započal Zdeněk Stromšík během na 60 m, který výkonem 6,69 s bral stříbro. Pro svůj šestý titul mistra republiky si v čase 7,90 s doběhl Petr Svoboda na 60 m př. a oba tak potvrdili, že se s nimi na halovém ME musí počítat. Medaile v seniorské kategorii sbírali nadějní mladící Štěpán Hampl a Martin Jánský, oba si doběhli pro bronz. Jánský na krátkých překážkách a Hampl na hladké šedesátce.

Neděle byla mnohem optimističtější a zacinkaly další tři tituly mistrů. O první se zasloužil Jakub Bystroň, který umístěním v dálce nahradil Radka Jušku, i když trenér Duda věřil v lepší výkon než 744 cm. Jen o setinu utekl teprve devatenáctileté Báře Šplechtnové národní juniorský rekord na 200 m a v osobním rekordu 23,68 s si doběhla pro stříbro.Tento výsledek je obrovským příslibem k mistrovství Evropy U20. Na téže trati sváděl ve finiši strhující souboj Jan Jirka, který nakonec podlehl časem 20,92 s Pavlu Maslákovi a bral stříbro. Vcelku suverénně si pro titul na 1500 m doběhla Diana Mezuliániková v čase 4:20,24, avšak na záda jí dýchala teprve sedmnáctiletá Pavla Štoudková, která si mezi seniory doběhla pro bronz výkonem 4:28,12. Na zlaté žně navázal i čerstvý národní halový rekordman Filip Sasínek, který s přehledem v čase 3:46,15 zvítězil na trati 1500 m. Ke sportu patří i to nepopulární bramborové umístění a to si vybrala nadějná Bára Sajdoková ve skoku do výšky, kde výkonem 175 cm nedosáhla na pokusy na bronzovou medaili.

Úsilí museli vyvíjet i trenéři, kteří byli na dva dny uvěznění v rouškách v ne úplně vytopené hale.

Lenka Masná
vedoucí oddělení atletiky

Foto:: sport-pics.cz/Pavel Lebeda

Odkazy do noveho okna

MEZULIANIKOVA

MEZULIANIKOVA 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem