Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministři vnitra a dopravy jednali o možnostech navýšení rozpočtu policie

Až několik stovek milionů korun ročně by do rozpočtu policie mohlo přinést převedení výkonu dohledu nad dodržováním pravidel placení mýtného z Celní správy na Policii ČR. O této možnosti dnes 21. března za účasti policejního prezidenta plk. Petra Lessyho jednali ministr vnitra Radek John a ministr dopravy Vít Bárta. 

Tato změna je připravovaná v souvislosti se zavedením mýtného pro kamiony na silnicích 1. třídy a vybraných úsecích silnic 2. a 3. třídy, které ministerstvo dopravy plánuje zavést v polovině příštího roku. V této souvislosti vznikla pracovní skupina na úrovni náměstků ministra dopravy a policejního prezidenta, která zároveň připravuje příslušné legislativní změny.
 
Policie by v rámci svých činností kontrolovala výběr mýtného, což by znamenalo i výrazné navýšení rozpočtu . Rozpočet, se kterým hospodaří v letošním roce, je kvůli razantnímu omezení investic dlouhodobě neudržitelný,“ uvedl po jednání Radek John.
 
Policie již v tomto roce od resortu ministerstva dopravy (od BESIPu) získala 12 milionů na pohonné hmoty pro vozidla dálniční policie.
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem