Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra Radek John nechá prověřit hospodaření s finančními prostředky

V souvislosti se zjištěnými skutečnostmi v hospodaření příspěvkové organizace Zařízení služeb Ministerstva vnitra se vedení ministerstva rozhodlo provést forenzní audit a vypsalo podlimitní výběrové řízení. 

S výzvou k podání nabídky oslovil resort šest renomovaných auditorských společností. Do výběrového řízení byly doručeny dvě nabídky. Jako ekonomicky nejvýhodnější, což bylo hlavní kritérium podlimitního výběrového řízení, byla komisí vybrána firma Ernst &Young Audit, s. r. o. s nabídkovou cenou o 222 000 Kč nižší než byla nabídka firmy Deloitte.

Audity budou prováděny v Zařízení služeb Ministerstva vnitra, na Generálním ředitelství Hasičského záchranného sboru a na Policejním prezidiu ČR. Auditoři se zaměří na prověření hospodaření a nakládání s majetkem v období od 1. ledna 2008 do 30. června 2010.

"Ministerstvo vnitra je garantem boje proti korupci, proto chceme prostřednictvím auditu získat jasný přehled o tom, jak bylo hospodařeno s finančními prostředky, jak probíhala výběrová řízení, či zda nedocházelo ke střetu zájmů. Buď se ukáže, že k pochybení došlo, nebo audity podezření vyvrátí," uvedl Radek John ministr vnitra.

  

Pavel Novák
zástupce ředitele odboru tisku a public relations

  


10. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem