Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra předal v Brně 680 nových automobilů Policii ČR

Dnes v pátek 14. listopadu slavnostně předal ministr vnitra Ivan Langer a policejní prezident Oldřich Martinů na Masarykově okruhu v Brně 680 nových automobilů Policie ČR. 

Policie tak dnešním dnem získává 500 octavií ve verzi policejní, 100 octavií ve verzi civilní a 80 dodávkových speciálů pro dopravní policii. Po tiskové konferenci měli účastníci možnost projet se v nových policejních vozech, které řídili policisté či známí automobiloví závodníci Karel Abraham, Michal Matějovský a Jarek Janiš. Účastníci měli možnost dále zhlédnout historické policejní vozy tak, jak se měnil jejich design až do roku 2008. Nová vozidla zaplnila všechna parkovací místa v areálu Masarykova okruhu. Plochu paddocku obvykle vyskládanou pestrobarevnými kamióny věhlasných motoristických týmů tvořily Octavie symbolicky poskládané do nápisu projektu P1000, jehož součástí je i dodávka nových automobilů pro Policii ČR. Na pokyn ministra vnitra Ivana Langera pak vyrazila auta k jízdě po Masarykově okruhu a následně na policejní služebny v celé republice.

"14. listopad je normální den. Nicméně 14. listopad 2008 je významný den pro policii. Je to symbolické datum, které znamená jasný signál jak dovnitř policie, tak vůči veřejnosti. Česká policie se opravdu mění, skutečně se modernizuje. Prochází potřebnou reformou proto, aby se proměnila v moderní úřad 3. tisíciletí, který je schopen naplnit ono heslo 'Pomáhat a chránit'. K tomu všemu potřebuje desítky, stovky, tisíce schopných a hrdých profesionálů, kteří svoji práci mají rádi, kteří své práci věří a kteří ji berou jako své životní poslání. K tomu všemu potřebují kromě týmového ducha a lásky ke své práci také moderní techniku, která jim musí při výkonu jejich povolání pomáhat," uvedl při předávání ministr vnitra.

Letošní dodávka vozidel je první ze čtyř, k nimž dojde do roku 2011. Každý rok by se na silnicích mělo objevit zhruba 800 nových aut. Policie ČR odebere od společnosti Škoda auto minimálně 3 200 vozidel, z nichž 2 300 bude ve služebním provedení Policie ČR s vybavením pro užití práva přednosti v jízdě a 900 v civilním provedení. Rozhodnutím použít otevřenou formu výběrového řízení a úspěšnou realizací se podařilo snížit předpokládanou hodnotu zakázky ve výši 1,75 miliardy korun s DPH na hodnotu 1,322 miliardy korun s DPH. Nová služební vozidla v policejní úpravě budou nakupována v typu Octavia a Octavia Combi, a to v novém barevném provedení.

"Součástí reformy policie je také její modernizace. Investujeme do manažerského vzdělávání, elektronizace i do rekonstrukcí policejních služeben a do technického vybavení policistů. Obměna vozového parku je nezbytná. Dosluhuje mnoho vozidel vzhledem k délce jejich služby a počtu najetých kilometrů a budou postupně nahrazovány novými auty, která splňují potřebná výkonnostní kriteria, mají moderní výbavu a splňují bezpečnostní požadavky 21. století. Znamenají větší bezpečí pro policisty, kteří v nich budou jezdit, i pro ostatní účastníky silničního provozu, kteří těžko přehlédnou jejich reflexní prvky," dodal policejní prezident Oldřich Martinů.

Televizní  materiál naleznete na adrese http://down.directfilm.cz/p1000. Adresa bude funkční od dnešní 14:30 hod. Materiály jsou ke stažení ve formátu mpeg2 PAL 16:9.

  

Bc. Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí MV

plk. David Kubalák
tiskový mluvčí Policie ČR

  


14. listopadu 2008

Odkazy do noveho okna

Nová  policejní auta

Nová  policejní auta  

Detailní náhled

Nová  policejní auta (1)

Nová  policejní auta (1) 

Detailní náhled

Přehlídka vozů

Přehlídka vozů 

Detailní náhled

Slavnostní předání

Slavnostní předání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem