Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra navštívil pobočku České pošty v Malešicích a v ulici Moravská

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) a generální ředitel České pošty Roman Knap navštívili pobočky České pošty v souvislosti s opatřením na vánoční provoz. 

První zastávkou byla největší třídírna zásilek v České republice v Malešicích. Ministr vnitra se seznámil s přípravou České pošty na zvýšený počet zásilek před koncem roku. Česká pošta pracuje na tom, aby byla efektivní nejen v příjmu zásilek, ale také v jejich třídění a expedici. Díky investici za 70 milionů korun do třídírny zásilek v Malešicích bude uzel připraven každý den zpracovat 150 tisíc balíků. „Je zde jasně vidět, že se Česká pošta modernizuje a pracuje na tom, aby byla efektivní nejen v příjmu zásilek, ale také v jejich třídění a expedici,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček a dodal: „Je třeba, aby stát České poště za její služby adekvátně platil. Tyto prostředky musí jít především do mezd řadových zaměstnanců, do modernizace poboček a logistické sítě. Budu proto usilovat o navýšení limitu od státu z 500 milionů až na 1,5 miliardy.
 
Další zastávkou byla pobočka České pošty v ulici Moravská. Zde se už teď chystá nový systém výdeje balíků přes balíkovnu, který má celý proces urychlit. Součástí návštěvy bylo i jednání ministra se zástupci odborů ČP. Ministr na závěr poděkoval generálnímu řediteli České pošty za představení akčního plánu a snahu o personální posílení, modernizaci přepravních uzlů a také inovaci při výdeji balíků na pobočkách.


Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem