Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra jednal se starosty Šluknovska

Ministr vnitra Jan Kubice a policejní prezident plk. Petr Lessy se dnes 8. listopadu 2011 setkali se starosty měst a obcí, které se potýkají s problémy v sociálně vyloučených lokalitách. Společně jednali o aktuální bezpečnostní situaci v regionu a o bezpečnostních opatřeních policie. 

Preventivní projekty, metodická pomoc obcím, působení protidrogového policejního týmu a navýšení stavu hlídkové služby o 50 míst. Tato opatření dnes Jan Kubice nabídl jako podporu městům a obcím na Šluknovsku.
 
„Problémy, se kterými se vaše města a obce potýkají, se nedají vyřešit rychle. Jedná se o dlouhodobou záležitost. Lidé, kteří se do vašich měst nastěhovali, s sebou nesou mnoho patogenních návyků. Je velmi důležité, že se podařilo stabilizovat situaci v oblasti té nejzávažnější, násilné kriminality,” uvedl při jednání ministr vnitra Jan Kubice s tím, že drobná kriminalita je nejčastěji spojena s kriminalitou drogovou.
 
„Z tohoto důvodu začne v oblasti působit speciální tým na potírání drogové kriminality zaštítěný Národní protidrogovou centrálou,” dodal policejní prezident plk. Petr Lessy. Doplnil také, že došlo k navýšení tabulkového stavu policistů hlídkové služby ve Varnsdorfu o 50 míst, což bude základem vznikající Speciální pořádkovou jednotky.
 
Ministr vnitra zároveň představil novou pomůcku pro obce potýkající se s problematikou sociálně vyloučených lokalit - rozcestník na webových stránkách Ministerstva vnitra. Tento rozcestník shromáždí všechny existující materiály (manuály, metodická stanoviska, právní stanoviska, příklady dobré praxe) k problematice sociálně vyloučených lokalit a bude průběžně doplňován a aktualizován.
 
Přítomní starostové také ocenili spolupráci s policií a odborem prevence kriminality Ministerstva vnitra. Resort vnitra totiž v problémových městech finančně podporuje vznik kamerových systémů a činnost asistentů prevence kriminality, a to jako součást preventivního projektu Úsvit.


 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem