Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra vyhlásilo dva významné restrukturalizační tendry

Ministerstvo vnitra vypsalo dvě výběrová řízení na významné restrukturalizační projekty. Náklady na oba projekty budou z 85% kryty prostředky z operačního programu "Lidské zdroje a zaměstnanost" a z 15% prostředky z rozpočtu MV. 

Ministerstvo připravilo oba tendry v reakci na ohlášený střednědobý výhled státního rozpočtu, který v příštích čtyřech letech předpokládá výrazný pokles prostředků na provozní náklady i lidské zdroje. Jedná se o projekt restrukturalizace Ministerstva vnitra ČR v předpokládané hodnotě 14 milionů Kč a dále o projekt restrukturalizace Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra v předpokládané hodnotě 10 milionů Kč. Obě veřejné soutěže jsou vypsány v souladu s pravidly pro zadávání veřejných zakázek financovaných z evropských strukturálních fondů. Zájemci mají možnost doručit své nabídky do 6. prosince 2010.

Vypsané veřejné zakázky mají za cíl zvýšení kvality veřejných služeb, procesů a činnosti úřadu ministerstva a Zařízení služeb pro MV a současně identifikaci možných úspor při zachování vysoké efektivity. Součástí projektů bude celková revize zajišťovaných agend z pohledu jejich nezbytnosti, účelnosti a hospodárnosti a vytvoření nového katalogu služeb obou organizací. Posléze bude navržena optimalizace organizační struktury, procesních map, řídících procesů a kontrolních mechanizmů. Redukovány budou především nepotřebné agendy a nefunkční procesy.

"Oba projekty nám pomohou adaptovat se na novou a nutno říci, že drastickou rozpočtovou realitu. Budeme v nich revidovat všechny zajišťované agendy z hlediska jejich nezbytnosti a způsobu jejich financování. Cílem je utrácet peníze daňových poplatníků efektivněji a pouze tam, kde je to nezbytně nutné." uvedl ministr vnitra Radek John.

Informace o výběrových řízeních jsou zveřejněny na webových stránkách ministerstva vnitra:

  

Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations Ministerstva vnitra

  


13. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem