Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministerstvo vnitra spustilo nový webový portál

Nový webový portál týkající se oblasti kybernetické bezpečnosti www.govcert.cz spustilo tento týden Ministerstvo vnitra. Portál je službou, jejímž hlavním cílem je zajištění spolehlivosti a bezpečnosti internetu.  

Tento portál je jednotným komunikačním uzlem pro hlášení kybernetických incidentů na vládní úrovni a je jedním z prvních částí mozaiky, která po dokončení doplní prostor svobody o nezbytnou bezpečnost a spolehlivost.
 
Uživatelé tak mohou na těchto webových stránkách nalézt veškeré aktuální informace týkající se oblasti kybernetické bezpečnosti. Součástí portálu je také varování před případnými kybernetickými hrozbami pro kritickou infrastrukturu.
 
Ministerstvo vnitra také v souvislosti s problematikou kybernetické bezpečnosti dokončilo Strategii pro oblast kybernetické bezpečnosti České republiky na období 2011 – 2015. Dokument nyní čeká na projednání ve vládě.
 
Strategie je koncepčním a komplexním materiálem, jehož finální verze byla diskutována jak se státními institucemi, tak s akademickou obcí i se soukromým sektorem. Přijetí tohoto dokumentu zajistí koordinovanost, aktuálnost a komplexnost řešení kyberbezpečnostních otázek.
 
 
Markéta Matlochová
Zástupkyně ředitele odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem