Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní projekt „Úspěšná praxe při zvládání komunitních konfliktů“

Jmenovaný tříletý projekt (2011–2013), který organizuje a koordinuje Ministerstvo vnitra Maďarska ve spolupráci s Evropskou sítí prevence kriminality (EUCPN), se v těchto dnech blíží do své závěrečné fáze.  

Na spolufinancování projektu se podílí Evropská komise v rámci své grantové politiky. Do projektu se zapojily členské státy středoevropského a východoevropského regionu - Bulharsko, Česká republika, Maďarsko, Polsko, Rumunsko a Slovensko, protože se v těchto zemích potýkají s podobnými či srovnatelnými problémy a konfliktními situacemi v příslušných lokalitách.
 
Cílem projektu je vybrat a zhodnotit úspěšné projekty, jež se s problematikou konfliktních komunit úspěšně potýkají (3-5 projektů z každé zúčastněné země). Česká republika prezentovala následující projekty:
 
Asistent prevence kriminality
Úsvit
Mítink s občany (doc, 38 kB)
 
Z každé výše uvedené členské země se projektu účastnil jeden národní expert. Českou republiku reprezentovala pracovnice odboru prevence kriminality MV PhDr. Petra Binková, PhD. Podrobnější informace o průběhu projektu si můžete stáhnout v prezentaci (ppt, 9,4 MB).
 
Výsledky a závěry projektu „Úspěšná praxe při zvládání komunitních konfliktů“ budou jako manuál v anglickém jazyce publikovány v elektronické podobě. Na základě závěrů a doporučení týkajících se plánování, obsahu a managementu těchto typů projektů budou zahájeny specializované programy, které budou „ušity na míru“ přímo komunitám v daných regionech.
 
Elektronický manuál bude k dispozici ke stažení od července 2013.

vytisknout  e-mailem