Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ME v malorážných kulových disciplínách 50m a 25m Wroclaw 2022

V termínu 5. 9. – 18. 9. 2022 proběhlo v polské Wroclawi Mistrovství Evropy v malorážných disciplínách. Na tomto šampionátu se poprvé začala rozdávat tzv. QP (Quota Place) účastnická místa na OH 2024. V každé individuální disciplíně je brali první dva umístění střelci. Také se rozdávala účastnická místa na EH 2023. 

Sportovci Olympu se této akce účastnili s velice pěknými výsledky.

Jiří Přívratský – bronzová medaile v individuálním startu v soutěži SM 3x20 muži. Tímto umístěním zároveň vybojoval účastnické místo na EH 2023. Účastnické místo na OH mu, bohužel, uniklo o jedno umístění. Dále Jiří přidal podíl na zlaté medaili v týmové soutěži mužů v disciplíně SM 3x20. Naši střelci suverénně postoupili z prvního místa v kvalifikaci a nikoho nenechali na pochybách ani ve finálových střelbách. Šli si pro zlato.

Lucie Brázdová a Aneta Brabcová – dvě české puškařky – doplatily na malokapacitní podmínky střelnice. Neprobojovaly se z eliminace do hlavní soutěže v individuálním závodě v SM 3x20. Posléze si ale děvčata spravila chuť stříbrnou medailí v soutěži týmů žen SM 3x20.

Střelci pistolové disciplíny RP 2x30 (rychlopalná pistole) Martin Strnad a Martin Podhráský nám vybojovali dvě účastnická místa na EH 2023. Martin Strnad navíc postoupil do finále, kde obsadil 4. místo v jednotlivcích. Účastnické místo na OH mu uniklo o dvě umístění. Martinovi Podhráskému uteklo finále o jedno umístění, skončil na 9. místě individuálně. Tak si poté spravil chuť v soutěži týmů, kde se podílel na zisku bronzové medaile.

Celkově se jednalo o vydařené mistrovství Evropy, tento šampionát sloužil zároveň jako ostrá příprava směrem k MS 2022, které se koná za 14 dní v Egyptě. Věřím, že jsou všichni připraveni nejlépe, jak mohou.

Kateřina Frantalová

český tým ME Wroclaw.jpg

vytisknout  e-mailem