Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Koudelka těsně za medailí

Český skokan na lyžích ve druhém závodě Světového poháru v norském Lillehammeru Roman Koudelka skončil čtvrtý a o jednu pozici vylepšil svůj výsledek ze zahajovacího dílu z minulého týdne v Kuusamu.  

Stejně jako v Kuusamu zvítězil Rakušan Andreas Kofler, který si k sedmému triumfu v kariéře pomohl rekordem můstku 105 metrů z prvního kola. Druhý skončil Richard Freitag z Německa před Polákem Kamilem Stochem, který v druhém kole odsunul o jedno místo Romana Koudelku.

Roman Koudelka úvodním pokusem předvedl  třetí nejdelší skok dne 99,5 metru a těsně atakoval své maximum ve SP, kterým je třetí místo z lednového závodu v letech v Harrachově. Čtvrtý byl ve Světovém poháru popáté v kariéře a nyní mu po dvou závodech patří v průběžném pořadí páté místo.

"Vládne samozřejmě velká spokojenost. První skok byl výborný, i když jsem trochu pokazil telemark, protože mě tam sfoukl vítr. V druhém kole jsem zase dostal trochu poryv větru na nájezdu, trochu mě to rozhodilo, takže pořád jsou rezervy. Přesto je čtvrté místo skvělé, nemůžu zase chtít hned vyhrávat," komentoval Koudelka závod.

 
Centrum sportu MV, 3.12.2011

vytisknout  e-mailem