Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ivan Langer představil Reformu policie

"Policie má nyní všechny předpoklady k tomu, aby se stala respektovanou a moderní institucí." 

Dnes 30. října 2008 se uskutečnilo 82. Žofínské fórum, jehož tématem byla Reforma policie. Žofínského fóra se zúčastnil ministr vnitra Ivan Langer a policejní prezident Oldřich Martinů. Diskutovali zde o tom, co reforma znamená pro policii samotnou, jak se změní struktura a styl její práce, jak proměnu policie pocítí občané, jakou roli bude hrát v životě obcí a měst a zda přinese změny i pro městskou policii.

"Pracujeme na reformě policie. Tuto reformu, v takovém rozsahu, v jakém je nyní realizována, považuji za nejkomplexnější a nejpromyšlenější změnu za posledních 50. let. Jsem přesvědčený o tom, že policie má nyní všechny předpoklady k tomu, aby se stala respektovanou a moderní institucí. Na reformě policie tvrdě pracuje od roku 2006 celý tým lidí a troufnu si tvrdit, že od září roku 2006 nebyl den ani měsíc, kdy bychom koncepčně a promyšleně nepostupovali k vytýčenému cíli. Máme za sebou analytickou a legislativní část reformy, nyní přistupujeme k její transformační části, která bude probíhat od 1. ledna 2009," uvedl na Žofínském fóru ministr vnitra Ivan Langer.

Ministr vnitra a policejní prezident dnes na Žofínském fóru také poprvé oficiálně představili policejní auta v nové úpravě. "Žijeme ve třetím tisíciletí a policie by podle toho měla vypadat. Modernizujeme policii. Celkem hodláme do obnovy vozového parku investovat 1,4 miliardy korun a do projektu P1000 téměř 3,6 miliard korun. Jsem nesmírně rád, že zde dnes mohu představit nové policejní vozy od firmy ŠKODA. Velmi si vážím přístupu firmy a těší mne, že se nám nyní podařilo naplnit jeden ze symbolů reformy policie. Předání nových vozidel policii proběhne ve dvou etapách. 14. listopadu necháme veřejnost v Brně nahlédnout i do interiéru vozů, které poputují k útvarům do moravských krajů a na Vysočinu, v prosinci představíme v Praze auta určená pro Čechy," dodal ministr vnitra.

"Naším cílem je do roku 2011 obnovit zastaralý vozový park. Do roku 2011 nakoupíme 3 800 vozidel, z toho 3 500 osobních v celkové hodnotě 1,3 mld. Kč. Z toho v roce 2008 nakoupíme 1400 nových vozidel Škoda a v roce 2009 více než 700 osobních služebních dopravních prostředků. Věřím, že reforma největšího bezpečnostního sboru ČR bude úspěšná, a že ji kladně pocítí jak policisté, tak zejména i občané České republiky," uvedl policejní prezident Oldřich Martinů.

  

Jana Malíková
ředitelka odboru a tisková mluvčí

David Kubalák
tiskový mluvčí Policejního prezidia

  


30. října 2008

Odkazy do noveho okna

Ministr vnitra  a policejní prezident

Ministr vnitra a policejní prezident 

Detailní náhled

Ministr vnitra a policejní prezident (2)

Ministr vnitra a policejní prezident (2) 

Detailní náhled

Nové policejní vozy

Nové policejní vozy 

Detailní náhled

Nové policejní vozy (2)

Nové policejní vozy (2) 

Detailní náhled

Nové policejní vozy (3)

Nové policejní vozy (3) 

Detailní náhled

Policejní prezident Martinů

Policejní prezident Martinů 

Detailní náhled

Žofínské fórum

Žofínské fórum 

Detailní náhled

Žofínské fórum (2)

Žofínské fórum (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem