Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Interoperability Solutions for European Public Administrations - ISA

Cílem programu Interoperability Solutions for European Public Administrations – ISA (Řešení interoperability pro evropské orgány veřejné správy) je podpořit spolupráci a snazší komunikaci mezi orgány veřejné správy členských států EU pomocí elektronických nástrojů („řešení“ souvisejících s ICT veřejné správy). Předmětem aktivit programu ISA jsou otázky elektronického styku (interakce) mezi orgány veřejné správy na přeshraniční a meziresortní úrovni, poskytování (doručování) elektronických veřejných služeb a zajišťování existence společných (horizontálních) ICT řešení pro veřejnou správu. Centrem jeho snah je myšlenka souboru dohod o tom, jak by veřejné správy měly vzájemně spolupracovat směrem k vyšší efektivitě, z pohledu vlastního fungování i styku se svým okolím (občany a podniky). Priority ISA vychází z Evropské strategie interoperability zpracované Evropskou komisí za spolupráce členských států. Celkový rozpočet programu pro léta 2010 – 2015 je 164,1 mil. €. 

Konference SEMIC 2012 – Belgie, Brusel, 18. 6. 2012

Program ISA (Řešení interoperability pro evropské orgány veřejné správy) Evropské unie pořádá dne 18. června 2012 konferenci k sémantické interoperabilitě – SEMIC 2012 – kde budou prezentovány skutečné příklady přijetí sémantických technologií iniciativami v oblasti eGovernmentu. Mimo jiné se konference bude týkat specifikací ADMS a Core Vocabularies, zpracovaných nedávno v rámci programu ISA.
 
Účast na konferenci je bezplatná, je však nutné se registrovat (místa jsou omezena).
 
 
Další odkazy:
Asset Description Metadata Schema (ADMS): http://joinup.ec.europa.eu/asset/adms/description
Zpráva k vydání verze 1.00 slovníků Core Business, Core Person a Core Location: https://joinup.ec.europa.eu/news/version-100-core-business-core-location-and-core-person-vocabulary-released-today
  

Odbor Hlavního architekta eGovernment, 24.5.2012

vytisknout  e-mailem