Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Institut pro veřejnou správu připravil mezinárodní vzdělávací projekt Letní škola veřejné správ

Institut pro veřejnou správu Praha připravil na léto 2020 unikátní mezinárodní vzdělávací projekt. Letní škola veřejné správy byla ve středu, 9. 10. 2019, představena ředitelům vzdělávacích institucí z 11 evropských zemí při mezinárodním setkání evropských institucí, které vzdělávají úředníky a zaměstnance veřejné správy. 

Projekt Letní škola veřejné správy připravuje Institut pro veřejnou správu Praha v rámci programu Erasmus+. Týdenní školení pro vzdělávací pracovníky organizací veřejné správy i úředníky veřejné správy nabídne předání zkušeností a příkladů dobré praxe. Cílem je zkvalitnit vzdělávání úředníků veřejné správy v evropských zemích především v oblastech, které zjednoduší komunikaci a zpřístupní služby a informace úřadů sociálně znevýhodněným skupinám.

„Přestože se systémy veřejné správy v Evropě poměrně zásadně odlišují, požadavky na vzdělání úředníků a metody jejich vzdělávání jsou v zásadě podobné. Proklientský uživatelský přístup, nové způsoby komunikace, používání moderní výpočetní techniky, to jsou jen příklady dovedností, které jsou od úředníků v 21. století běžně očekávány. Možnost výměny dobré praxe a učení se navzájem je proto příležitostí, jak zkvalitnit vzdělávání ve veřejné správě v České republice“, komentoval setkání náměstek ministra vnitra pro řízení sekce legislativy, státní správy a územní samosprávy Petr Mlsna.

Institut pro veřejnou správu Praha je státní příspěvková organizace zřízená Ministerstvem vnitra, která zajišťuje vzdělávání úředníků územních samosprávných celků. Institut se výrazně angažuje v zahraničních aktivitách prostřednictvím svého členství v mezinárodních odborných uskupeních a realizací mezinárodních projektů v oblasti vzdělávání.


Klára Dlubalová
pověřená řízením odboru tisku a public relations

Odkazy do noveho okna

0W3A2475

0W3A2475 

Detailní náhled

0W3A2490

0W3A2490 

Detailní náhled

IMG_0967

IMG_0967 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem