Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ukončila akci „PANEL“

V rámci této akce byli Službou Kriminální policie a vyšetřování v Chomutově zadrženi čtyři podezřelí muži, z nichž jeden je bývalým policistou. Dále pak pracovníky Inspekce Policie České republiky byl zadržen jeden podezřelý policista z Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje, Územního odboru Chomutov z Oddělení hlídkové služby. Policista i ostatní čtyři pachatelé jsou podezřelí ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.  

Pracovníci Služby kriminální policie a vyšetřování v Chomutově v součinnosti s pracovníky Inspekce Policie České republiky zadrželi 5 pachatelů ozbrojeného loupežného přepadení z dubna letošního roku. Pachatelé ve večerních hodinách pod záminkou koupě zboží odlákali na odlehlé místo v Chomutově podnikatele z Mostecka. Když na domluvené místo podnikatel společně s dalším mužem přijel, byli přepadeni čtyřmi muži oblečenými do policejních uniforem, tři z nich byli maskováni kuklou. Pachatelé předstírali policejní zásah. Za pomoci dvou střelných zbraní donutili vystoupit oba poškozené z vozidla. Poté je povalili na zem, přes hlavu jim přetáhli plátěné pytle, ruce svázali lepicí páskou a následně odvezli do lesa, kde je ve vozidle ponechali. Se zbožím přesahujícím hodnotu 200.000,-Kč a finanční hotovostí kolem 15.000,- Kč pachatelé z místa odjeli.
 
Okresnímu státnímu zastupitelství v Ústí nad Labem byl podán návrh na zahájení trestního stíhání podezřelého policisty i dalších čtyř pachatelů. Státní zástupce návrhy akceptoval.
 
Ředitel Krajského ředitelství Policie České republiky Ústeckého kraje byl o protiprávním jednání svého podřízeného informován.
 
Radka Sandorová
tisková mluvčí
Inspekce Policie České republiky
 

vytisknout  e-mailem