Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ukončila akci "NEZMAR"

Zadržením bývalého policisty z dopravního inspektorátu Krajského ředitelství Policie České republiky Jihočeského kraje, Územního odboru České Budějovice a dvou civilních osob - úředníků z Městského úřadu v Písku ukončila po dlouhodobém rozpracování Inspekce Policie České republiky v součinnosti s odborem hospodářské kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje akci s názvem Nezmar.  

Bývalý policista je podezřelý ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu podplácení. Úředníci jsou podezřelí ze spáchání přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a zločinu přijetí úplatku.
 
Zadržený bývalý policista spolu se dvěma úředníky se měli dopustit korupčního jednání a zneužití pravomoci úřední osoby v souvislosti s nestandardním postupem při vyřizování přestupků na úseku dopravy, spočívajícím v ovlivňování správního řízení ve prospěch pachatelů závažných dopravních přestupků tak, aby byl znemožněn jejich zákonný postih.
 
Na základě návrhu inspekce státní zástupce Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 zahájil proti všem třem zadrženým osobám trestní stíhání.
 
 
Radka Sandorová
tisková mluvčí Inspekce Policie ČR

vytisknout  e-mailem