Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Inspekce ukončila akci "BAGR"

Případ korupčního jednání dvou policistů, kterým se po několik měsíců zabýval tým profesionálů z Inspekce Policie České republiky byl úspěšně ukončen. Díky dobře odvedené práci našich pracovníků byli zadrženi dva policisté z dopravního inspektorátu Krajského ředitelství Policie České republiky, Obvodního ředitelství Praha III. 

Na základě prvotního podnětu z Krajského ředitelství hl. m. Prahy byl rozpracován případ nepoctivých policistů, kteří si přivydělávali v rámci své služby při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu. Za přestupky telefonování za jízdy a nepřipoutání se, účtovali řidičům finanční částky v různé výši. Získané finanční prostředky si ponechali pro vlastní potřebu a s vystavováním pokutových bloků se nezdržovali.
 
Tímto způsobem se podezřelí policisté na území hlavního města Prahy obohatili na úkor řidičů v mnoha případech. Policisté jsou podezřelí ze spáchání pokračujícího přečinu zneužití pravomoci úřední osoby. Obvodnímu státnímu zastupitelství pro Prahu 1 byl podán návrh na zahájení trestního stíhání podezřelých policistů a státní zástupce jej akceptoval. Ředitel Krajského ředitelství Policie České republiky hl. města Prahy byl o protiprávním jednání svých podřízených informován.
 
 
Radka Sandorová
tisková mluvčí Inspekce Policie ČR

vytisknout  e-mailem