Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informativní setkání veřejnosti a zástupců odpovědného orgánu fondů obecného programu Solidarita a řízení migračních toků

Dne 3. prosince 2013 se uskutečnilo v sídle Ministerstva vnitra na Praze 7 informativní setkání s veřejností věnované zejména realizaci ročních programů 2011 fondů obecného programu Solidarita a řízení migračních toků (dále jen Solidarita) v České republice.  

V rámci tohoto setkání koordinátoři jednotlivých fondů shrnuli průběh realizace ročních programů 2011 Evropského uprchlického fondu (EUF), Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí (EIF), Evropského návratového fondu (ENF) a Fondu pro vnější hranice (FVH) a představili hlavní výstupy a výsledky realizovaných projektů.
 
Během setkání vystoupili i zástupci příjemců a představili své projekty, které je možné považovat za příklady dobré praxe. Za EUF vystoupil zástupce občanského sdružení InBáze a představil projekt „Nový domov pro azylanty 2“, který se zabýval integrací azylantů do české společnosti.
 
Za ENF byla jednatelem společnosti BENY TV, s. r. o., promítnuta krátká ukázka z instruktážního filmu „Možnosti návratu domů aneb Výhody spolupráce“, který vznikl v rámci projektu „Výhody spolupráce“ a který názorně ukázal možnosti asistovaného dobrovolného návratu (ADN) a rozdíly mezi formou ADN a nuceného návratu.
 
Za FVH vystoupil zástupce Policejního prezidia, který představil dva úspěšně realizované projekty „Diskové pole pro testy SIS II“ a „Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu – 1. etapa“. Veřejnosti bylo vysvětleno, jak je systém koncipován a jakou plní funkci v rámci Schengenského prostoru.
 
Za EIF vystoupil zástupce Integračního centra Praha, o. p. s., který představil projekt „Integrační centrum Praha“, v rámci kterého byly poskytovány služby cizincům ze třetích zemí na území hlavního města Prahy.
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem