Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace o současném stavu realizace projektu ESF OP LZZ - Asistent prevence kriminality – zařazení typové pozice Asistent prevence kriminality do Národní soustavy povolání

reg. č. projektu: CZ.1.04/3.3.00/61.00003  

Pracovní pozice Asistenta prevence kriminality byla  Sektorovou radou Národní soustavy povolání pro Veřejnou správu úspěšně schválena a stala se součástí Katalogu povolání Národní soustavy povolání.

Národní soustava povolání /NSP/ je otevřená a všem dostupná databáze povolání, monitorující požadavky trhu práce zastoupeným zaměstnavateli sdruženými v sektorových radách.    

Národní soustava povolání prostřednictvím Sektorových rad monitoruje a eviduje požadavky na výkon jednotlivých povolání na trhu práce (viz Katalog). Vzniká tak otevřená, všeobecně dostupná databáze povolání, která reálně odráží situaci na trhu práce.

Společně s Národní soustavou kvalifikací (NSK) přináší důležité informace o kvalifikačních požadavcích, které se následně promítnou do všech úrovní vzdělávání.

Národní soustava povolání se stává významným zdrojem informací pro oblasti lidských zdrojů a profesního vzdělávání ve všech jeho stupních, významně posiluje roli zaměstnavatelů v těchto oblastech a stává se základnou pro budoucí mobilitu a flexibilitu na trhu práce v kontextu celé Evropské unie.

V katalogu povolání naleznete ty nejaktuálnější informace o povoláních na českém trhu práce – o jejich náplni, potřebných znalostech a dovednostech pro výkon povolání, mzdách, volných místech a další zajímavosti.

Pozice Asistent prevence kriminality je v Katalogu povolání NSP. 

 
 
 
 
Zpracovali:
Kateřina Poludová, DiS., manažer projektu
JUDr. Tomáš Koníček, expert č. 1 v projektu
 
 
Schválila : Mgr. Jitka Gjuričová, ředitelka odboru prevence kriminality MV ČR:
V Praze dne 10.10.212

vytisknout  e-mailem